image Crossfit de fitnesstrend van 2020 image 3 simpele tips voor een gezonde werkplek

Drop us a line...

Verstuur bericht

De voordelen van een haarimplantatie

Als (beginnende) kaalheid een probleem wordt, kunt u een haarimplantatie overwegen. Door allerlei redenen kan het zijn, dat het haar dunner wordt of minder groeit. Leeftijd, ziekte, medicijngebruik en leefstijl zijn mogelijke oorzaken. Er zijn verschillende opties om weer een mooie haardos te krijgen, een haartransplantatie is daar één van.

Achtergrond haarimplantatie

Eigenlijk is haarimplantatie een ander woord voor haartransplantatie. Beide benamingen worden gebruikt voor dezelfde handeling. Tegenwoordig gebruiken we vaker het woord haarimplantatie.

Haren groeien in haarzakjes. Bij een haartransplantatie worden deze haarzakjes getransplanteerd, met andere woorden ze worden verplaatst. Die getransplanteerde haarzakjes worden ook wel grafts of haarimplantaten genoemd. Zo’n haarimplantaat kan één tot vier haren bevatten.

Jaarlijks worden in Nederland duizenden haarbehandelingen uitgevoerd. Vroeger werd er wel eens geheimzinnig over gedaan. Tegenwoordig wordt er door de meeste mensen openlijk over gesproken. Door bekende en onbekende Nederlanders.

Methoden haartransplantatie

Er zijn verschillende methoden om een haartransplantatie uit te voeren. In de basis blijft het natuurlijk allemaal gaan om het verplaatsen van de haarzakjes.

Bij Visushaarkliniek.nl worden technieken gebruikt waarbij een minuscule holle naald de haarzakjes één voor één uit de hoofdhuid haalt. Die haarzakjes kunnen daarna direct weer geïmplanteerd worden, zonder verdere incisies. Het voordeel daarvan is dat de chirurg controle heeft over de diepte, richting en hoek van de geïmplanteerde haarzakjes.

Geen snelle fix

Hoe dan ook, een haartransplantatie is geen snelle fix. De behandeling op zich neemt al een paar uur in beslag. En daarna begint het herstel. Na de behandeling zullen de getransplanteerde haren in eerste instantie uitvallen. Na drie tot vier maanden zal de eerste hergroei van de haren zichtbaar zijn. En vanaf ongeveer twaalf maanden zal het uiteindelijke resultaat zichtbaar zijn.

Waarom zou ik een haartransplantatie laten doen

  • Na een haarimplantatie heeft u weer een volle(re) haardos.
  • U kunt weer met vol vertrouwen in de spiegel kijken.
  • Het is een behandeling die nauwelijks pijn geeft en wel een permanent resultaat.
Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie