image De voordelen van een haarimplantatie image Wanneer is een energielabel bedrijfspand nodig?

Drop us a line...

Verstuur bericht

3 simpele tips voor een gezonde werkplek

Wanneer je werkplek gezond is, ervaar je minder lichamelijke klachten en ben je productiever op de werkvloer. Investeren in een gezonde werkplek is dan ook erg interessant voor werkgevers. Hieronder geven we een 3 simpele tips voor een gezonde werkplek.

1. Ergonomische werkplek
Bij zittende beroepen krijgen veel mensen last van rugpijn. Dit komt omdat we te weinig bewegen en vaak ook in de verkeerde houding zitten. Investeren in ergonomische kantoormeubilair is dan ook ontzettend belangrijk. Denk aan een verstelbaar bureau en een ergonomische bureaustoel. Dit zorgt ervoor dat elke werknemers zijn werkplek helemaal kan verstellen naar zijn lichaam. Een bureau op de juiste hoogte en een bureaustoel die voldoende ondersteuning houdt je werknemers gezond. Neem eens een kijkje op Designkantoormeubilair.be voor het aanschaffen van een bureaustoel.

2. Kantoorplanten
Een beetje groen op kantoor ziet er natuurlijk hartstikke leuk uit, maar wist je dat kantoorplanten ook goed zijn voor de luchtkwaliteit. Kantoorplanten hebben namelijk een zuiverende werking. Naast dit grote voordeel zorgen planten op kantoor ook voor een betere akoestiek wat dan weer voor een aangenamere werkomgeving zorgt.

3. Genoeg bewegen
Urenlang achter elkaar zittend aan het werk zijn is erg ongezond en kan voor vervelende lichamelijke klachten zorgen. Een goede en comfortabele werkplek waarbij je in een gezonde houding kunt werken is ontzettend belangrijk. Maar ook voldoende bewegen tussen het werken door is van belang. Veel mensen met een kantoorbaan bewegen niet voldoende. Probeer regelmatig eens te lopen naar de prullenbak, toilet of koffieautomaat. Zo heb je korte pauzes waarbij je lichaam even in beweging is. Ook kan je overwegen om een zit-sta bureau aan te schaffen, daarmee kan je zittend en staand werken afwisseling. Deze afwisseling zorgt ervoor dat je meer beweegt, waardoor je gezonde kunt werken.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie
  • Op tag