image 3 simpele tips voor een gezonde werkplek image Dit zijn de grootste voordelen van met de motor naar kantoor

Drop us a line...

Verstuur bericht

Wanneer is een energielabel bedrijfspand nodig?

Voor pandeigenaren zijn er verschillende redenen te bedenken om een energielabel voor je bedrijfspand aan te vragen. De belangrijkste reden is het voldoen aan de verplichting. Een energielabel is namelijk verplicht bij verkoop of verhuur van je bedrijfspand. Dit is ook direct het antwoord op de vraag wanneer een energielabel voor je bedrijfspand nodig is.

Voldoen aan de labelplicht

De voornaamste reden waarom veel pandeigenaren een energielabel aanvragen is het voldoen aan de verplichting. Zoals eerder in dit artikel genoemd is een geldig energielabel verplicht bij verkoop of verhuur van een bedrijfspand. Deze labelplicht geldt sinds 2015. Sinds 1 januari 2016 is de Nederlandse overheid steeds strenger gaan controleren op de aanwezigheid van een energielabel bij verkoop of verhuur. Beschikt je als eigenaar niet over een geldig energielabel? Dan riskeer je een boete die kan oplopen tot duizenden euro’s. De verplichting geldt voor kantoorpanden, winkelpanden, horecapanden, bedrijfsunits, verkoopruimten, bedrijfsverzamelgebouwen en gezondheidscentra’s. Daarom kan je bij afwezigheid van een energielabel maar beter een BRL 9500 gecertificeerd bedrijf inschakelen voor een geldig energielabel.

Inzicht in energieverbruik

Na het aanvragen van een energielabel bedrijfspand wordt er op locatie een inspectie uitgevoerd. Tijdens deze inspectie door een EPA-U (Energie Prestatie Advies Utiliteitsbouw) adviseur worden alle gegevens met betrekking tot de energieprestatie van het bedrijfspand genoteerd. Op een later moment worden de genoteerde gegevens uitgewerkt tot een energieprestatieadvies-rapport. Dit rapport geeft inzicht in de huidige energieprestatie en de energiebesparende maatregelen die je kunt nemen.

Gunstig voor verkoop of verhuur

Is je bedrijfspand energiezuinig? Dan kan het aanvragen van een energielabel zeker gunstig zijn voor de verkoop of verhuur. Bedrijfspanden met een groen energielabel worden sneller verkocht. Steeds meer kopers en huurders letten namelijk meer op het energieverbruik.

 

Benieuwd naar het energieverbruik van je bedrijfspand, het huidige energielabel of welke maatregelen je kunt nemen voor een beter energielabel? Vraag advies bij een energieprestatie adviseur. 

 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie
  • Op tag