image Waarom kiezen voor een refurbished apparaat voor op kantoor? image Verschillende beroepen in de bouw

Drop us a line...

Verstuur bericht

De beste sollicitatietips

Een sollicitatiegesprek kan best spannend zijn. Ook het vinden van een baan en solliciteren op een functie die precies bij je past kan heel spannend zijn. Je wilt zo zeker mogelijk van je zaak zijn en daarom is het slim om een aantal dingen van te voren goed voor te bereiden. In deze tekst gaan we kijken welke tips je kan gebruiken wanneer je gaat solliciteren.

1. Solliciteer ook bij uitzendbureaus

Een hoop mensen vergeten dat het ook lonend kan zijn om bij een uitzendbureau als Vakmasters te solliciteren. Zij solliciteren alleen bij de bedrijven waarbij zij specifiek een baan zoeken, maar niet bij een uitzendbureau als Vakmasters en dat terwijl uitzendbureaus er juist voor zijn om gezamenlijk een passende functie te vinden. Neem dus vooral een kijkje bij een uitzendbureau en vraag om tips voor het solliciteren zodat je het beste uit jezelf kan halen.

2. Bereid je goed voor en zoek informatie op

Wanneer je toch zelfstandig gaat solliciteren is het handig om je goed voor te bereiden. Doe onderzoek naar het bedrijf zodat je precies weet waar het bedrijf voor staat en wat de normen en waarden binnen een bedrijf zijn. Op die manier kun je solliciteren als de kandidaat die zij zoeken. Ook de sollicitatiebrief kun je aanpassen op de vacature waar je naar solliciteert. Een standaard sollicitatiebrief springt er natuurlijk niet uit. Je kunt daarom het beste een template gebruiken en deze aanpassen aan de functie. Niet alleen de titel van de functie, maar ook het verhaal wat je er in verteld en waarom je denkt dat de functie bij jou past.

3. Het sollicitatiegesprek

Tijdens een sollicitatiegesprek wil de werkgever er graag achter komen of jij de geschikte kandidaat bent voor de functie waar zij naar zoeken. Doe van te voren dus onderzoek naar de werkzaamheden die bij de functie passen en waarom jij deze het beste kan uitvoeren. Je mag jezelf best een beetje verkopen tijdens een sollicitatiegesprek. Helemaal wanneer dit de baan is van je dromen. Bereid je altijd goed voor op een sollicitatiegesprek.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie