image De beste sollicitatietips image Een burn out voorkomen of verminderen met deze stappen

Drop us a line...

Verstuur bericht

Verschillende beroepen in de bouw

Je hebt vast wel eens iemand horen zeggen dat hij ‘in de bouw werkt’ of ‘in de bouw wilt werken’. Echter weet je dan nog niet veel. De bouw is namelijk erg divers, er bestaan erg verschillende beroepen binnen de bouw! Denk bijvoorbeeld aan timmerman, metselaar, stukadoor… Allemaal verschillende beroepen! Daarom hebben we in dit artikelen enkele beroepen binnen de bouw voor je beschreven. 

 

Metselaar

Het eerste beroep binnen de bouwsector dat we gaan behandelen is metselaar. Een metselaar maakt muren. Dit doet hij/zij door stenen blokken aan elkaar te metselen met behulp van specie. Dit klinkt eenvoudig, maar dat is het zeker niet! De muur moet immers wel stevig zijn. Je wilt niet dat je muur na verloop van tijd omvalt of instort! Ook zal de muur er netjes uit moeten zien. Nauwkeurigheid is dus van groot belang bij dit beroep. Naast het metselen zul je ook metselspecie moeten maken, bouwtekeningen moeten begrijpen, verbanden moeten zien en leggen, berekeningen moeten maken en stenen op maat moeten slijpen. Er komt dus meer bij kijken dan je in eerste instantie zou verwachten! Lijkt het je leuk om metselaar te zijn? Dan kun je bij Bouwmensen een opleiding metselaar volgen!

 

Tegelzetter

Een beroep dat te maken heeft metselaar maar niet hetzelfde is, is tegelzetter. Als tegelzetter maak je muren (of vloeren) namelijk af door ze te betegelen! Dit kan gedaan worden met behulp van speciale tegellijm, of met cement. Ook dit is een beroep waarbij je netjes moet kunnen werken. De tegels mogen tenslotte niet los komen, en het eindresultaat moet er mooi uit zien. Ook een opleiding tot tegelzetter is te volgen bij Bouwmensen.

 

Stukadoor

Ook als stukadoor maak je vaak muren af. Echter doe je dit niet met tegels, maar met stucwerk. Er bestaan verschillende soorten stucwerk. Zo bestaat er raapwerk, sausklaar, sierpleister, schuurwerk en nog veel meer! Het ene stukwerk is erg glad, terwijl het andere stucwerk weer wat ruwer is en een bepaalde structuur heeft. Ook hebben ze allen een andere functie. Zo dient het ene stucwerk als eindresultaat, en is het andere bedoeld als ondergrond voor verf of behang! Als stukadoor zul je al deze verschillende methodes onder de knie moeten hebben. Ook dat kun je weer leren bij Bouwmensen!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie