image Verschillende beroepen in de bouw image Dit zijn de 3 meeste gebruikte Adobe programma’s

Drop us a line...

Verstuur bericht

Een burn out voorkomen of verminderen met deze stappen

Mogelijk heb je wel eens met een burn out te maken gehad, of ken je iemand die er last van heeft gehad. Misschien heb je het momenteel zelf wel. Het komt immers steeds vaker voor tegenwoordig. Daarom beschrijven we in dit artikel een stappenplan dat kan helpen tegen een burnout. 

 

Stap 1: Acceptatie

De eerste stap is het herkennen van je burn out, en deze ook erkennen. Veel mensen hebben het niet eens in de gaten als ze richting een burn out gaat. Of ze willen het simpelweg niet accepteren, omdat ze denken dat het iets voor zwakke mensen is. Dit is echter totaal niet het geval, het kan namelijk iedereen overkomen. Zelfs de grootste artiesten kunnen er last van krijgen! 

 

Stap 2: Gas terugnemen

De volgende stap is om wat gas terug te nemen. Een burn out ontstaat meestal namelijk omdat je teveel stress en belasting te verduren krijgt. Hierdoor raken je lichaam en geest ‘op’. Door wat gas terug te nemen voorkom je dat je burn out erger wordt, en geef je jezelf meer rust om te herstellen. Je kunt bijvoorbeeld gas terugnemen door wat minder te gaan werken of een huishoudelijke hulp in te schakelen. Bekijk voor jezelf welke verplichtingen je hebt, en hoe je deze op een lager pitje kan zetten. 

 

Stap 3: Structuur

Ook is het goed om structuur aan te brengen. Ga onder andere op vaste tijden slapen, douchen en eten. Hierdoor voorkom je dat je bepaalde dagelijkse dingen te lang uitstelt of helemaal niet doet omdat je er geen zin in hebt. Plan je taken in op de momenten dat ze jou het beste uitkomen. 

 

Stap 4: Verander je levensstijl

Een burn out heeft vaak te maken met een slechte levensstijl. Hier zul je dus wat dingen in aan moeten passen. Zo zul je bijvoorbeeld gezonder moeten gaan eten, meer moeten bewegen, en minder moet gamen. Bekijk dus voor jezelf welke ‘slechte’ gewoontes je hebt, en maak hier een aanpassing in. 

 

Stap 5: Een professional inschakelen

Alhoewel je soms al ver kan komen met de bovenstaande stappen, is het belangrijk om hulp in te schakelen van een professional. Neem daarom voor een burn out behandeling contact op met Jacco van Beek!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie