image 5 redenen om op de fiets naar je werk te gaan image Gezonde thuiswerkplek inrichten doe je met deze 5 tips

Drop us a line...

Verstuur bericht

Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten bij het scheiden van bedrijfsafval

fouten scheiden bedrijfsafval

In Nederland zijn we de laatste jaren zeker goed bezig als het gaat om duurzamer leven. Niet alleen in huishoudens, maar ook op de werkvloer zijn we netjes afval aan het scheiden en worden we steeds milieubewuster. Steeds meer bedrijven kijken kritisch naar hun afvalverbruik. Een goede afvalscheiding en recycling is voor veel bedrijven al een flinke verbetering. Wil jij het scheiden van het afval binnen je bedrijf verbeteren? Maak niet onderstaande fouten!

1. Geen PMD container

In Nederland scheiden huishoudens al jaren PMD (Plastic, Metaal en Drankverpakkingen). Gemeenten in Nederland krijgen hiervoor subsidies vanuit de overheid om het PMD afval in huishoudens te laten scheiden. Voor bedrijfsafval is er nog geen regelgeving om dit afval te scheiden, echter is het wel mogelijk om als bedrijf PMD te scheiden. Deze afvalstroom gescheiden inzamelen zorgt ervoor dat je dit voordelig kunt laten afvoeren. Dat scheelt natuurlijk weer flink in de kosten voor de (duurste) stroom restafval en je stimuleert er natuurlijk de recycling mee. Zorg daarom voor een extra perscontainer om het PMD afval dat je bedrijf produceert in te zamelen.

2. Bij twijfel kiezen voor restafval

Aan het twijfelen over in welke afvalcontainer iets moet? Uit onderzoek blijkt dat ruim 60% van ons het afval bij twijfel bij het restafval gooit. Logisch natuurlijk, echter gaan er hierdoor wel recyclebare grondstoffen verloren. Als bedrijf is het daarom enorm belangrijk om te kiezen voor gekleurde containers met daarbij de nodige borden en/of stickers met richtlijnen welk afval in welke container moet. Je voorkomt met deze borden en stickers dat medewerkers bij twijfel ervoor kiezen om het in de restafval container te gooien. 

3. Vervuiling van afvalstromen

Bij het recyclen op de werkvloer zien we nog wel eens kleine zaken over het hoofd. Natuurlijk kun je het scheiden van afval nooit helemaal perfect doen. Echter is het wel belangrijk om goed te weten welk afval in welke afvalstroom thuishoort. Zo wordt voorkomen dat afvalstromen vervuild worden. Zo mogen pizzadozen niet bij het oud papier omdat deze dozen vaak nog voedselresten bevatten, waardoor het niet meer gerecycled kan worden. Er worden erg veel afval ladingen afgekeurd omdat deze vervuild zijn. Vaak wordt gedacht “een klein beetje kan geen kwaad”, echter kan dat dus zeker wel kwaad. Het is natuurlijk zonde als een lading oud papier wordt afgekeurd door de pizza- of taart doos die jij hebt weggegooid.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie