image Tape met logo laten bedrukken op tapeprint.eu! image Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten bij het scheiden van bedrijfsafval

Drop us a line...

Verstuur bericht

5 redenen om op de fiets naar je werk te gaan

redenen op de fiets naar werk

Overweeg jij wel eens om de auto een keertje te laten staan en op de fiets naar je werk te gaan? Probeer het eens en ervaar de vele voordelen ervan. Hieronder hebben we 5 redenen op een rijtje gezet om (vaker) op de fiets naar je werk te gaan. Hopelijk kunnen wij je hiermee overtuigen!

Reden 1. Bespaar brandstofkosten

Auto rijden kost heel wat geld als je alles bij elkaar optelt: brandstof, verzekeringen, wegenbelasting, onderhoud en noem zo maar op. Op de fiets naar het werk gaan zorgt ervoor dat je kosten bespaart. Daarnaast geven veel bedrijven als fietsstimulering een fietsvergoeding aan werknemers. 

Reden 2. Gezonder

Bewegen is natuurlijk erg goed voor je gezondheid, waardoor je minder snel ziek wordt. Mensen die elke werkdag een half uurtje naar het werk fietsen nemen dan ook de helft minder ziektedagen op. Daarnaast verbrand je tijdens het fietsen veel calorieën wat dan weer goed voor de lijn is.

Reden 3. Beter voor het milieu

Op de fiets naar het werk gaan is niet alleen gezonder voor jezelf, maar het is ook beter voor het milieu. Hoe minder auto’s op de weg, des te minder de CO2 uitstoot en vervuiling. Draag je steentje bij aan een duurzamere wereld en kom (af en toe) op de fiets naar het werk.

Reden 4. Sneller

Heb jij regelmatig last van files? En kost het reizen naar je werk veel tijd? Mensen die in de stad wonen zijn gemiddeld 10% sneller op hun werk als ze op de fiets gaan. Wanneer je gaat fietsen heb je natuurlijk geen last van file’s en ben je geen tijd kwijt aan het zoeken naar een parkeerplek.

Reden 5. Sneller

Woon je niet in de stad, maar op een kleine afstand? Dan is een elektrische fiets misschien de ideale oplossing. Met een elektrische fiets ben je sneller op je bestemming, maar het zorgt ook gewoon voor beweging.

Meer weten over fietsstimulering voor werkgevers? Ga naar de website van Go Velo voor meer informatie!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie