image Iemand overleden? Hoe wikkel je de nalatenschap af image Wat is digital signage?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Een bedrijfsgids voor het juiste gebruik van medische mondkapjes

Het handhaven van een gezonde en veilige werkomgeving is essentieel voor elk bedrijf. Met de verspreiding van COVID-19 is het voor bedrijven nog belangrijker geworden om voorzorgsmaatregelen te nemen om hun werknemers te beschermen. Eén manier om dit te doen is door ervoor te zorgen dat iedereen in het bedrijf medische mondkapjes gebruikt wanneer dat nodig is. In deze blog geven we een bedrijfsgids voor het juiste gebruik van medische mondmaskers. We bespreken wanneer ze moeten worden gebruikt, hoe ze correct moeten worden gedragen en welke soorten maskers beschikbaar zijn. Laten we beginnen!

Wat u moet weten over medische mondkapjes

Er zijn een paar dingen die u moet weten over medische mondmaskers voordat we ingaan op de details van hoe ze te dragen.

Mondmaskers zijn er in verschillende soorten: wegwerpmaskers en herbruikbare maskers. Wegwerpmaskers zijn voor eenmalig gebruik, terwijl herbruikbare maskers kunnen worden gewassen en meerdere malen gebruikt kunnen worden.

Maskers zijn er ook in verschillende maten; standaard of pediatrisch. Standaard Maskers passen op de meeste volwassenen, terwijl pediatrische maskers beter op kindergezichten passen. 

Hoe een medisch mondkapje te dragen

Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden bij het dragen van een medisch mondkapje;

  • Het masker moeten goed aansluiten op uw gezicht en ze mogen geen lucht laten ontsnappen.
  • De bandjes van het masker moeten strak gespannen zijn, zodat het niet van uw hoofd kan glijden.
  • De onderkant van het masker moet uw kin bedekken, en de bovenkant van het masker moet strak over uw neusbrug lopen. De meeste medische mondkapjes hebben aan de bovenkant een ijzeren draad om hem goed om uw neusbrug te kunnen vormen.

Soorten mondkapjes beschikbaar voor zakelijk gebruik

Er zijn verschillende soorten mondkapjes beschikbaar voor gebruik door bedrijven: wegwerpmaskers, herbruikbare maskers en standaard maskers. Hier volgt een uitsplitsing van elk type:

Wegwerpmaskers zijn voor eenmalig gebruik en zijn er in verschillende vormen en maten. Ze zijn gemaakt van stof of papier en passen goed op uw gezicht. Wegwerpmaskers mogen niet opnieuw worden gebruikt. 

Herbruikbare maskers kunnen worden gewassen en meerdere keren worden gebruikt. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, maar ze passen allemaal goed op uw gezicht. Herbruikbare maskers mogen niet worden gedeeld tussen mensen.

Standaard maskers passen op de meeste volwassenen en zijn gemaakt van stof of plastic. Ze bedekken uw neus en mond, hebben bandjes om ze op hun plaats te houden, en sommige hebben vaak een schildje om uw ogen te beschermen tegen druppeltjes.

Op het moment heerst er een dringend advies van het OMT om medische mondkapjes te dragen op de werkvloer, deze vallen onder de categorie wegwerpmaskers.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie