Kunst kopen Scootmobiel kopen

Drop us a line...

Verstuur bericht

Een ontslagbrief ontvangen?

Het kan zijn dat u een ontslagbrief van uw werkgever ontvangen heeft. Wanneer u het er niet helemaal mee eens bent of u misschien twijfels heeft hebben we in dit artikel enkele antwoorden. Weet wel dat u nooit zomaar ontslag gegeven kan worden, er moet namelijk altijd een gegronde reden voor het ontslag zijn.

Ontslagbrief

Er zijn verschillende manieren waarop een werkgever u kan ontslaan. Dit kan dmv een ontslagbrief in de vorm van een vaststellingsovereenkomst, waarbij de werkgever van uw instemming afhankelijk is. Op deze manier bent u niet verplicht om deze brief te ondertekenen. Voordat u zo’n ontslagbrief ondertekend zijn er veel zaken waar u op moet letten. Let hierbij goed op of uw WW-rechten wel veilig gesteld zijn, daarnaast is het verstandig om te letten of u een redelijke ontslagvergoeding krijgt en wat zijn uw mogelijkheden op ander werk. Zorg ervoor dat u voordat u een vaststellingsovereenkomst tekent, altijd eerst juridisch informatie in wint.

Ontslag op staande voet

Wanneer u een ontslag brief met ontslag op staande voet krijgt, is het verstandig om direct naar een ontslag advocaat of jurist te gaan. Als u uw kansen op een WW-uitkering wilt blijven behouden is het erg belangrijk dat u uw ontslag aanvecht. Wanneer u direct met het ontslag op staande voet akkoord gaat, dan heeft u geen recht op een WW-uitkering. Voordat u zich laat mee slepen door emoties is het erg verstandig om hulp in te schakelen van een advocaat.

Ontbindingsverzoek

U kunt ook een ontslagbrief van uw werkgever met een ontbindingsverzoek van de arbeidsovereenkomst aan de kantonrechter ontvangen. Het is bij deze procedure van groot belang om snel een ontslag advocaat of jurist in te schakelen omdat deze procedure relatief snel verloopt. Er zijn in dit proces veel juridische valkuilen waarbij professionele hulp u goed kan helpen.

Ontslagvergunning

het is ook mogelijk dat u een ontslagbrief van uw werkgever ontvangt met een verzoek aan UWV Werkbedrijf tot opzeggen van de arbeidsovereenkomst.Het beste kunt u dit ontslag aanvechten om uw WW-rechten veilig te stellen. Met de hulp van een ontslag advocaat of jurist kunt u een verweerschrift opstellen zodat u een goede ontslagvergoeding kunt ontvangen.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie
  • Op tag