Geschiedenis van het boekhouden Leeftijd niet van belang bij computervaardigheid

Drop us a line...

Verstuur bericht

Een stamrecht BV opgericht? En nu?

Indien u een Stamrecht BV heeft opgericht is het belangrijk dat u enkele punten nakijkt. De belastingdienst is namelijk erg gebrand op het ‘verliezen’ van het belastinggeld, de Belastingdienst kijkt dus erg streng naar een Stamrecht BV. Indien u uw geld onderbrengt bij een verzekeringsmaatschappij is de Belastingdienst zeker van de ingehouden belasting en bij een stamrecht BV is dit minder zeker.

Indien u een stamrecht BV heeft opgericht is het belangrijk dat u de Belastingdienst regelmatig op de hoogte stelt van de status. Hierbij zijn er diverse zaken waar u aan dient te denken: is het stamrechtkapitaal nog aanwezig, is geld aanwezig op de bankrekening van de stamrecht BV, zijn de periodieke uitkeringen al gestart en ga zo maar door. Zaken die u allemaal bij dient te houden en duidelijk dient te communiceren. Hiervoor bestaan de administratieve verplichtingen, zodat de Belastingdienst precies weet wat er binnen uw stamrecht BV gebeurd.

Een van de meest belangrijke administratieve plichten is de aangifte van een Vennootschapsbelasting. Deze dient de stamrecht BV ieder jaar opnieuw in te dienen bij de Belastingdienst. Hierbij hoort ook de jaarrekening en de verlies-en winstrekening. Hieruit valt namelijk te herleiden of de stamrecht BV winst of verlies maakt. Indien er winst gemaakt is dient er vennootschapsbelasting afgedragen te worden.

Naast het afdragen van de vennootschapsbelasting is er ook de afdracht van de loonheffing. Dit is namelijk belangrijk voor de start van de maandelijkse uitkeringen. Het bedrag wat maandelijks uitgekeerd wordt is namelijk uw inkomen. Over dit inkomen dient belasting te worden betaald (loonheffing). Om de hoogte van deze belasting te bepalen dient u maandelijks aangifte te doen bij de belastingdienst.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie