image Hoe werkt een subsidie? image Hoe kies je de juiste afvalperscontainer voor je bedrijf?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Externe consultants die je als bedrijfsleider kunt inhuren

Een goede ondernemer is van vele markten thuis en kan veel. Maar een echt goede ondernemer weet ook wat hij/zij niet (goed genoeg) kan en waarbij hij/zij hulp kan gebruiken. Om een onderneming te laten groeien en bloeien, kan het heel interessant zijn om externe partijen in te schakelen die gewoon beter zijn in sommige dingen. In dit artikel bespreken we 4 externe consultants wiens werkzaamheden elk bedrijf laten groeien.

1.     Een goede boekhouder

Oke, we geven het toe: er bestaan inmiddels al goede boekhoudprogramma’s waarmee zelfs iemand die niet van cijfertjes houdt redelijk makkelijk zijn of haar boekhouding kan doen. Maar dan nog blijft het een vervelend werkje… Als je bedrijf groter is dan een eenmanszaak, is het bijna altijd een goed idee om een boekhouder te werken. Deze werkt met de nieuwste programma’s weet 100% zeker wat je kunt afschrijven en hoe je minder belastingen kunt betalen. Geloof ons: ze zijn elke euro waard.

2.     Een goede headhunter/vacature coach

Is je bedrijf aan het groeien en moet je dringend wat vacatures vullen? Dan weet je vast hoe je moet concurreren met tal van bedrijven voor goede werknemers met ervaring. Ieder bedrijf tovert met extraatjes om werknemers over te halen om voor hen te tekenen, dus het kan erg lastig zijn om je vacatures te vullen. Wil je hier wat tempo in krijgen? Dan is het altijd een goed idee om even een sessie in te plannen met een headhunter of vacature coach die kritisch naar jouw aanbod kijkt. De headhunter kan nog een stapje verder gaan en heel specifiek bepaalde profielen uitzoeken en contacteren op LinkedIn.

3.     Een goede IT partner

Beperkt jouw IT-kennis zich tot het af en toe uitvoeren van updates? Dan is het goed mogelijk dat jouw systemen en/of jouw data zich in de gevarenzone bevinden. Een bedrijf verwerkt dagelijks heel veel data – en data is het nieuwe goud. Als een hacker een achterpoortje in jouw systeem vindt, kun je data verliezen wat niet alleen voor veel problemen kan zorgen, het geeft ook een ontzettende knauw aan je reputatie. Werk met een goede partner die je IT advies kan geven of indien nodig ook jouw IT security deels of volledig kan oppakken. De meeste IT bedrijven bieden managed services aan; m.a.w. pakketten waarbij je kiest hoeveel het bedrijf voor je doet. Er is de optie dat ze er enkel voor zorgen dat je hardware up-to-date blijft, maar ook de optie dat ze jouw systemen onderzoeken voor mogelijke problemen.

4.     Een goede marketingpartner

Goede marketing is ontzettend belangrijk voor elk bedrijf. Liefst ben je aanwezig met Google en Facebook Ads, ben je vindbaar op de juiste keywords in de zoekmachine en heb je profielen op alle belangrijke social media. Maar als je hier geen kaas van gegeten hebt kan dit lastig zijn om prioriteiten te stellen. Ook maken social media het ontzettend makkelijk om ads op te zetten … waardoor mensen zonder kennis vaak veel te veel betalen voor hun advertenties. Een goede social media partner schrijft een strategie voor je uit, waardoor jouw producten of diensten worden getoond aan de juiste doelgroep en je meer klanten binnenhaalt.

We hopen dat dit artikel je heeft overtuigd van het samenwerken met externe professionals. Je hoeft immers heus niet alles alleen te doen. Zo geniet je van meer vrije tijd én groeit je bedrijf nog eens!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie