Ontbreken van goede boekhouding strafbaar? Beeindigingsovereenkomst

Drop us a line...

Verstuur bericht

Gebrek aan duidelijkheid bij de belastingdienst?

Op het moment dat ik financiële vragen heb, of vragen gerelateerd aan boekhouding, hoop ik net als vele anderen terug te kunnen vallen op de instantie waar al die rompslomp voor nodig is. De belastingdienst zelf! In de praktijk blijkt dit echter regelmatig niet te kunnen.

Een vraag over studiefinanciëring in combinatie met bijverdiensten? Of toch een vraag over mogelijkheid tot uitstel belastingaangifte? Bel drie keer met drie verschillende medewerkers, en de kans is groot dat je van drie personen, die verschillende antwoorden krijgt!

Wat kan er gedaan worden?

Geef aan dat je via diverse bronnen binnen de belastingdienst verschillende antwoorden hebt gekregen en nu op zoek bent naar duidelijkheid, of je allicht doorverbonden kan worden met een persoon die kan aangeven hoe het echt in elkaar steekt!

Ook een eigen – professionele – boekhouder kan in negen van de tien gevallen duidelijkheid verschaffen, maar hier zitten helaas kosten aan verbonden. En zou juist niet de belastingdienst, die zelf ons geld op de juiste manier wil ontvangen, niet die duidelijkheid en hulp moeten bieden bij belasting gerelateerde vragen?

Om (toekomstige) problemen door misstanden binnen de instantie zelf te voorkomen is het altijd slim om alle conversatie netjes bij te houden en te noteren, zodat je terug kan vallen op de informatie die je door de belastingdienst verschaft is.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie