Tips voor reclame maken Zelf shirts bedrukken

Drop us a line...

Verstuur bericht

Half jaar op zoek naar een baan

Uit onderzoek van Intelligence Group is gebleken dat de Nederlandse werklozen er, in de huidige crisistijd, gemiddeld een half jaar over doen om nieuw werk te vinden. Mensen die ouder zijn dan 42 zien elk jaar hun kansen op de arbeidsmarkt verkleinen.

Mensen met een minimale leeftijd van 50 jaar zitten inmiddels op een gemiddelde zoekduur naar een nieuwe baan van 8,4 maanden.
Wel is er geconstateerd dat mensen die bereid zijn tot (om) scholing of willen zakken in de salaris hun kans op de arbeidsmarkt flink vergroten.

Wanneer iemand ontslagen word door de crisis is het natuurlijk verstandig om snel actie te ondernemen. Als men een lange tijd geen baan heeft word de kans op het vinden van een baan daardoor ook kleiner. Wanneer iemand zich inschrijft bij een uitzendbureau is er ook precies te zien hoe lang iemand werkloos is. Als er gesolliciteerd word vanuit een werk-naar-werksituatie loont het opvallend sterk.

Zo concludeert Geert-Jan Waasdorp, de directeur van Intelligence Group die het onderzoek hebben uitgevoerd met behulp van eigen data en gegevens van het CBS en UWV; “Als voorbeeld: Als iemand in de logistiek op mbo-niveau reeds 42 jaar ervaring heeft opgebouwd met een vaste baan en opzoek gaat naar een andere baan heeft deze persoon gemiddeld binnen vijf maanden een nieuwe baan. Maar iemand die al een jaar werkloos is zal veel langer moeten zoeken, maar liefst 3,5 keer zo lang.” Het geldt hier dus dat hoe langer je werkloos bent, hoe lastiger de situatie met betrekking tot het vinden van een nieuwe baan word.

Volgens de directeur van Intelligence Group overschatten heel veel Nederlanders hun waarde op de arbeidsmarkt.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie