image Redenen om een incassobureau in te schakelen image Wat dekken de verzekeringen aan autoruitschade?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Hoe houd je je bedrijf gezond?

Jij als ondernemer eet fruit, sport en probeert op tijd naar bed te gaan. Een vast formule die ervoor zorgt dat je gezond blijft. Maar hoe zit het met bedrijven? Hoe kun jij er als ondernemer voor zorgen dat je bedrijf net zo gezond is als jij? Hieronder vind je een aantal tips die je in je achterhoofd kunt houden.

Houd je financiën in de gaten

Door een liquiditeitsbegroting op te stellen weet je hoeveel geld je daadwerkelijk hebt nadat je inkomsten en je uitgaven verrekend zijn. Zo kun je inschatten of je op dit moment wel of niet een investering kunt doen en houd je je financiën inzichtelijk. In een liquiditeitsbegroting vermeld je ook de rekeningen die er nog aan zitten te komen en welke klant je nog moet betalen. Houd deze begroting goed bij zodat je niks mist.

In- en uitstroom

Naast een begroting maken, kan het eveneens zeer nuttig zijn om de in- en uitstroom van liquide middelen te verbeteren. Deze in- en uitstroom wordt ook wel cashflow genoemd. Wellicht heb je geen tijd om achter klanten aan te gaan die jou nog een betaling verschuldigd zijn. Het kan echter lonen om herinneringen te sturen, zodat de klant sneller betaald. Zo ontvang jij sneller het bedrag en is je cashflow up-to-date.

Acquisitie is belangrijk

Je bedrijf loopt op rolletjes. Je vaste klanten blijven bij je terugkomen en zorgen voor een vaste instroom van liquide middelen. Acquisitie is daarom geen prioriteit voor je. Maar dat zou het wel moeten zijn. Het is belangrijk dat je de naamsbekendheid van het bedrijf op orde houdt. Onlinecampagnes kunnen hiermee helpen, maar oud-klanten opbellen kan eveneens een effectief middel zijn. Zou herinner je hen nogmaals aan de diensten die je voor ze hebt verleend. Deze klanten zullen eerder jou dan een concurrent bellen als ze op zoek gaan naar iemand die de klus kan klaren.

Prijs je werknemers

Heb je een groter bedrijf en daarom een aantal werknemers in dienst? Zorg er dan voor dat de relatie in het team goed blijft. Zo blijven ze langer en met plezier voor je werken. Vaste krachten verrichten efficiënter werk. Voor invalkrachten of tijdelijke krachten kost het simpelweg meer tijd om in een werkroutine te komen. Zorg voor goede arbeidsomstandigheden, geef je werknemers af en toe een compliment en ga het gesprek met ze aan. Zijn ze niet tevreden? Dan kunnen jullie samen kijken naar de opties.

 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie