image Hoe houd je je bedrijf gezond? image Hoe start ik mijn zoektocht naar een baan?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Wat dekken de verzekeringen aan autoruitschade?

Aan auto’s zijn er veel onderdelen die kapot kunnen gaan of die beschadigd kunnen worden, vaak worden deze kosten gedekt door de autoverzekering. De meeste voorkomende claims gaan over autoruitschade, ruim 30% van de jaarlijkse claims bij autoverzekeraars gaat hierover. Hoeveel en of je hiervan vergoed krijgt hangt af van de dekking en de verzekeraar.

Wat wordt er bedoeld met autoruitschade?

Iedereen kent wel het bekende spreekwoord, een ongeluk zit in een klein hoekje, dit geldt voor het verkeer helemaal. Een automobilist krijgt regelmatig te maken met een vorm van autoruitschade. Dit komt meestal door een opspattend steentje, een vallende tak, een ongeluk of door diefstal waarbij er een zijruit ingeslagen wordt. Ook de gevolgen van ruitschade vallen hieronder, denk bijvoorbeeld aan leer dat beschadigd raakt door de glasscherven en het minder worden van de stevigheid van de auto.

Wat vergoedt de verzekering?

Ruitschade wordt in principe niet gedekt met een standaard WA-verzekering, wel kan je meestal zonder gevolgen de schade claimen wanneer je te maken hebt met een WA+ (beperkt casco) of All-risk verzekering hebt. De WA+ verzekering dekt de schade ook wanneer deze is ontstaan door brandschade, een rel, diefstal of door joyriding. wanneer de schade is ontstaan door een ongeval vergoed deze niets, de all-risk doet dat wel.

Let goed op!

Er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten. Een WA+-verzekering afsluiten puur om goed verzekerd te zijn loont zich niet altijd terug, vaak betaal je maandelijk al gauw €10 euro meer dan bij een WA-verzekering. Ook krijg je nog steeds vaak te maken met een eigen risico mocht er een ruit vervangen worden. Ook is elke verzekeraar anders, lees altijd goed de kleine lettertjes om vervelende verrassingen te voorkomen.

Eigen risico

Bij een reparatie van een ruit betaal je meestal geen eigen risico mits je dit laat doen door een garage waar je verzekeraar een afspraak mee heeft, bij het vervangen van een ruit is dit meestal wel zo. Bij ongeveer een derde van de verzekeraars betaal je hierbij geen eigen risico. Als je zelf een garage wilt kiezen zijn er maar twee verzekeraars waarbij je dit kunt doen, Allianz en Allsecur hebben geen eigen risico bij reparatie of vervangen van de ruit, of je het nou laat doen door een aangesloten garage of door een garage die je zelf uitkiest.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie