image Drie tips om je bedrijf te verduurzamen image Hoe houd je je bedrijf gezond?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Redenen om een incassobureau in te schakelen

Heb jij een wanbetalende debiteur? Dan zit je misschien wel met de handen in het haar. Je kunt een incassobureau inschakelen, maar veel mensen denken dan meteen aan de nadelen van een incassobureau. Als je op deze manier de druk opvoert om je factuur betaald te krijgen, kan namelijk de relatie met de klant in gevaar komen. Maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Je kunt in zee gaan met een betrouwbare partij die openstaat voor jouw wensen. Zo kun je precies aangeven hoe ver het incassobureau mag gaan om de factuur betaald te krijgen. Het inschakelen van een incassobureau heeft nog meer voordelen. Welke dat zijn bespreken we in deze blog.

Schrikeffect

Het inschakelen van incassobureau kan ervoor zorgen dat je factuur veel sneller wordt betaald. Een incassobureau als Rechtnet heeft namelijk ervaring en expertise op het gebied van incasso’s, en weet dan ook precies wat zij moeten doen om de betaling te innen. Als de wanbetaler te maken krijgt met een incassobureau, kan dit een schrikeffect teweegbrengen, waardoor hij sneller over zal gaan tot betaling.

Bemiddelingsfunctie

Ook kan het incassobureau optreden als bemiddelaar tussen beide partijen. Als ondernemer ben je misschien wel boos op de wanbetaler en kun je deze niet meer netjes te woord staan. Ook zul je niet meer openstaan voor de argumenten van de wanbetaler, hoe goed ze ook zijn. Het incassobureau kan hierbij optreden als onafhankelijke partij die de wanbetaler vriendelijk kan benaderen en de argumenten van de wanbetaler goed kan beoordelen. Dit is alleen maar goed voor de relatie met de klant! Eventueel kan er bijvoorbeeld een betalingsregeling worden afgesproken, waardoor het probleem alsnog kan worden opgelost.

Professionaliteit

Ook laat je zien dat je professioneel bent als ondernemer. Jij hebt werk geleverd, en daar moet gewoon voor worden betaald. Je hoeft zelf niet in discussie te gaan met de wanbetalende partij en geen uitleg te geven. Het incassobureau weet precies hoe ze hier correct mee om moeten gaan.

Snelheid

Daarnaast wordt een groot gedeelte van de facturen sneller betaald als er een incassobureau wordt ingeschakeld. Er is niet alleen sprake van het schrikeffect, maar de wanbetaler wil ook extra kosten voorkomen. Om bijvoorbeeld incassokosten te vermijden, zal hij de factuur snel betalen.

Werk uit handen

Tot slot scheelt het je een hoop moeite en tijd als je je incasso’s uit handen geeft. Als ondernemer heb je hoogstwaarschijnlijk wel betere dingen te doen dan achter wanbetalers aangaan. En dat is precies waarom het inschakelen van een incassobureau zo fijn is!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie