image 5 tips om burn-outs bij werknemers te voorkomen image Redenen om een incassobureau in te schakelen

Drop us a line...

Verstuur bericht

Drie tips om je bedrijf te verduurzamen

Het klimaat: een onderwerp dat tegenwoordig veel besproken wordt. Naast klimaatmarsen lopen kunnen we allemaal ons steentje bijdragen. Bedrijven kunnen dat uiteraard ook. Of je nou een klein of groot bedrijf hebt. Voor de eigenaren van de kleinere bedrijven hebben wij een aantal tips op een rij gezet.

Afval scheiden

Drinken uit papieren bekertjes is niet het beste voor het milieu. Het is daarom raadzaam om over te schakelen naar de ouderwetse beker of glaswerk. Deze kun je makkelijk afwassen en opnieuw gebruiken. Mocht je nu echt liever de papieren bekertjes aanhouden, scheid je afval dan goed. Bekers scheiden van de rest van het afval kan al veel schelen. Duo-afvalbakken zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen zodat ook het gft-afval en het papier apart weggegooid kan worden. Voor het restafval kun je als eigenaar simpelweg een rolcontainer bestellen zodat ook dit afval op de juiste manier weggegooid wordt.

Stap over op groene stroom

Hoe verwarm je het kantoor en het water dat uit de kraan komt? Heb je daar weleens over nagedacht? Mocht jouw energiebedrijf niet al te milieuvriendelijk zijn, overweeg dan om over te stappen op groene stroom. Groene stroom wordt opgewekt uit de energie van de zon, de wind of uit biomassa uit afvalstromen. Deze vormen van energie hebben een minder heftig effect op de klimaatverandering. De kolen- en gascentrales werken klimaatverandering in de hand. Hetzelfde geldt voor kerncentrales. Zet alle energiebedrijven dus op een rij en bekijk de GvO (Garantie van Oorsprong) om er zeker van te zijn dat jouw bedrijf echt groene stroom zal verbruiken. Mocht het budget het toelaten, dan kun je ook nadenken over zonnepanelen.

Isoleren helpt

Als je eenmaal groene stroom gebruikt, is dat een hele goede zaak. Het verwarmen van je bedrijfspand gebeurt dan op een groene manier. Het is echter ook belangrijk om te zorgen dat de warmte niet weglekt. Het kost immers uiteindelijk minder energie als je ervoor zorgt dat het pand goed geïsoleerd is. Zo kun je de hulp van een expert vragen om te indexeren wat van toepassing is op jouw kantoor. Wellicht kan het dak beter geïsoleerd worden, of juist de vloer. Is er sprake van enkel glas? Zoek dan naar alternatieven als dubbel glas of triple glas. Is het pand wel goed geïsoleerd? Check dan elk jaar of dat nog steeds zo is. Tochtlekken kunnen in de loop der tijd ontstaan en kunnen gedicht worden met tochtstrippen of tochtbanden.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie