image Wat is digital signage? image Boekhoudprogramma zzp

Drop us a line...

Verstuur bericht

ISO27001 Certificaat

Een ISO 27001 certificaat is van groot belang voor elke onderneming. Het houd in dat een bedrijf de juiste maatregelen neemt om data te beschermen. Deze norm wordt internationaal erkent, en geeft je een certificaat van kwaliteit om te laten zien dat je data veilig is. Bij misterfranklin.be kan je experts je laten begeleiden tot perfecte bescherming van uw persoonsgegevens en bedrijfsgeheimen. Met een certificaat omtrent deze veiligheid kan u veel vertrouwelijker overkomen tegenover klanten. In dit artikel wordt er besproken wat een ISO 27001 certificaat inhoudt, en hoe je er als bedrijf een kan aanvragen.

Wat is een ISO27001 en waarom is het nodig?

Een van de belangrijkste bezittingen van een bedrijf is informatie en kennis. Door bepaalde informatie staat een bedrijf uit tegenover anderen, en levert deze verbeterde resultaten. Hierom is het belangrijk om de data goed te bewaren, en ervoor te zorgen dat geen ander bedrijf je data kan overnemen. De norm ISO 27001 is internationaal erkend op het gebied van beveiliging van data en laat zien dat je onderneming voldoet aan alle eisen tot verbeterde databeveiliging.

Een certificaat heeft veel voordelen. Extern zorgt het certificaat ervoor dat klanten kunnen inzien dat de informatie die zij aan de dienstverlener tot beschikking stellen veilig wordt bewaard. Het laat zien dat je bedrijf serieus bezig is met het beveiligen van persoonlijke gegevens en belangrijke informatie, en versterkt hiermee het vertrouwen van klanten of business partners. Het onderscheid je van de concurrentie.

Intern werkt een certificaat ook voordelig. Het zorgt voor een gestructureerde professionele aanpak op het gebied van database, en helpt met het bepalen van je procedures bij het behalen van veiligheid voor je informatie. Bovendien voldoe je aan de wetgeving omtrent het gebied van informatiebeveiliging. Daarnaast verminder je ook de kans op imagoschade.

Samen met je bedrijf kan je proberen zo goed mogelijk de veiligheid achternagaan, maar met een officieel certificaat weet je zeker dat je goed zit. Door middel van dit certificaat hoef je nooit meer bang te zijn dat je gegevens worden gelekt, en je schade oploopt voor je bedrijfsnaam.

Hoe verkrijg je een ISO 27001 certificaat?

Een ISO27001 certificaat kan je verkrijgen bij misterfranklin.be. Een ISO 27001 certificering kan vrij lang duren maar de implementatie van de norm is afhankelijk van verschillende factoren. Als eerst verloopt het traject sneller als je vanaf niks begint. Veel verschillende bedrijfseigenschappen kunnen het traject korter of langer maken. Daarom is het verstandig om hier advies over te vragen.

Heb je al andere ISO-normen in je bedrijf? Dan verhelpt dit de snelheid van het proces van aanvragen aanzienlijk. Het zorgt ervoor dat het traject sneller kan worden doorgenomen en je binnen de kortste keren je ISO27001 certificaat hebt.

Wat is het verschil tussen ISO 27001 en de GDPR? De norm voor GDPR de bescherming van persoonsgegevens. Privacy en informatiebeveiliging gaan inderdaad hand in hand. Toch is de ISO 27001 certificaat uniek. Deze certificering focust zich volledig op veiligheid van bedrijfsinformatie en gegevens.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie