image Zo zorg je dat jouw bedrijfspand het perfecte visitekaartje is! Waarom is administratie zo belangrijk?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Je horecagelegenheid inrichten? Hier moet je aan denken!

Ga je binnenkort je eigen horecagelegenheid beginnen? Dat is natuurlijk hartstikke leuk! Maar er komt ook veel bij kijken. Een van de zaken die geregeld moeten worden is het inrichten van je horecabedrijf. De inrichting is heel belangrijk, je wil namelijk dat klanten zich wel welkom en zich het bezoek later nog herinneren. In deze blog geven we je tips voor het inrichten van je horecagelegenheid!

Meubilair

Het meubilair is heel belangrijk voor je horecagelegenheid. Je wil namelijk dat je gasten comfortabel kunnen zitten tijdens hun bezoek. Zowel voor binnen als voor op het terras is het dus de moeite waard om aandacht te besteden aan het uitkiezen van het meubilair. Er zijn veel mogelijkheden, dus er is altijd iets wat bij je wensen past. Het belangrijkste is dat je klanten zich gastvrij voelen! Zo blijven ze langer, besteden ze meer en komen ze graag nog eens terug. En dit is natuurlijk precies wat je wil bereiken. Als je bijvoorbeeld kiest voor loungebanken en fauteuils voelen gasten zich in de verleiding gebracht tot een uitgebreider bezoek. Wil je een ongedwongen sfeer creëren? Kies dan voor verschillende zithoogtes. Zet een aantal banken neer, maar ook wat barkrukken en tafels. In hoogte verstelbare meubels zijn handig als je dezelfde ruimte wil kunnen gebruiken voor zowel een borrel als een diner.

Verlichting

Ook de verlichting is heel belangrijk. Zo moet in de keuken het werkoppervlak goed verlicht zijn, maar voor de gasten moet de verlichting wat zachter en sfeervoller zijn. Toch wil je dat je gasten hun eten goed kunnen zien en dat het er smakelijk uitziet. Daarom is het verstandig om een lichtplan op te laten stellen. Ook de lampen zijn heel bepalend voor de sfeer. Ga je voor strakke wandlampen of juist voor uitbundige kroonluchters? Het is belangrijk dat de lampen bij de uitstraling van je bedrijf passen.

Aankleding

Ook de aankleding moet bij je horecabedrijf passen. Heb je een hippe tent met allerlei natuurlijke producten? Dan is het leuk om te werken met licht hout, wit en groene plantjes. Voor een gezellig en knus café ga je juist voor warme kleuren en donkere houttinten om sfeer te creëren.

Markiezen kopen

Markiezen kopen kan ook een heel leuk idee zijn. Heb je een klassieke gevel? Dan geven markiezen deze een nostalgische uitstraling. Markiezen zien er niet alleen heel leuk uit, ze zorgen er ook voor dat jouw bedrijf een herkenningspunt in de straat wordt. Bovendien lenen markiezen zich er uitstekend voor om te bedrukken. Zo kun je je naam, logo, of andere teksten of afbeeldingen op de markiezen laten drukken. Tot slot heb je geen last meer van hinderlijke zoninval.

Eisen aan de inrichting

Er zijn een aantal eisen aan de inrichting waar je rekening mee dient te houden. Zo moeten er bijvoorbeeld twee volledig van elkaar gescheiden en afsluitbare toiletgelegenheden aanwezig zijn. Hierbij dient ook handenwasgelegenheid aanwezig te zijn. Bovendien moet er elektriciteit, drinkwater, een telefoon en mechanische ventilatie die in verbinding staat met de buitenlucht aanwezig zijn. Ook hebben ondernemers de plicht om de toegankelijkheid voor mensen met een handicap te verbeteren.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie