Je horecagelegenheid inrichten? Hier moet je aan denken! Voorzetramen op het kantoor

Drop us a line...

Verstuur bericht

Waarom is administratie zo belangrijk?

Voor veel ondernemers is de enige reden dat ze hun administratie doen, omdat het verplicht is, maar er zijn veel meer voordelen aan een goede administratie!

Op tijd betaald krijgen

Als je je bedrijf succesvol wilt laten draaien zijn er natuurlijk inkomsten nodig. Hieraan kom je door diensten of producten te verkopen, hiervan een factuur op te sturen en ervoor te zorgen dat deze betaald wordt. Door te zorgen dat je makkelijk facturen kunt sturen, snel kunt zien of er betaald is en gemakkelijk herinneringen kunt sturen. Voorkom je al een hoop gedoe. Dit is dan een hele belangrijke functie van administratie.

Gemakkelijk belastingaangifte doen

Ondernemers doen per jaar vier keer aangiftes voor de BTW en voor 2 vennoten de aangifte inkomstenbelasting. Vaak wordt dit gezien als een vreselijke klus, je moet namelijk alles bij elkaar zoeken. Het beste is dan ook om de administratie uit te printen en dan kan je bijvoorbeeld door een administratiekantoor in Amsterdam snel en voordelig de aangiftes laten doen, hiermee bespaar je heel wat tijd en gedoe.

Inzicht in je prestaties

Door je administratie goed bij te houden krijg je een goed inzicht in bijvoorbeeld je inkomen en uitgaven. Door dit goed bij te houden kan je op veel dingen al goed voorbereid zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je in de zomer veel minder inkomsten hebt omdat iedereen op vakantie is. Door je hier van te voren goed op voor te bereiden kan je geld opzij leggen voor de zomer. Dus als je administratie goed doet en goed bijhoud kan je per maand/kwartaal zien wat de omzet, kosten en wist is. Dit is van essentieel belang voor je planning, zo kan je zien of het verstandig is om te gaan investeren of op de kosten te letten.

Waarom de administratie van je bedrijf relevant is

Je administratie is erg belangrijk omdat je hierdoor weet of je er financieel goed voor staat of juist iets minder voor staat. Dit kan erg relevant zijn om te weten als

je bijvoorbeeld een beslissing wilt nemen om grote uitgaven te doen. Zo kan je zien of deze investering zinvol is en überhaupt mogelijk om te doen. Je administratie op orde hebben kan ook relevant zijn als je je winst bijvoorbeeld te laag vind. Maak je bijvoorbeeld te weinig omzet en teveel kosten dan kan je met een goede, overzichtelijke administratie zien welke kosten je maakt en wat je hier aan kan veranderen.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie