U ontvangt een beëindigingsovereenkomst, wat nu? 12.000 werklozen in de bouw

Drop us a line...

Verstuur bericht

Meer vrees voor het verliezen van baan

Uit gegevens van het CBS blijkt dat steeds meer werknemers zich zorgen maken over het behouden van hun baan. De reden waarom de meeste mensen zich zorgen maken is door de verslechterde economie. Voor de crisis maakten 16% van alle werknemers zich druk om het verliezen van hun baan, vorig jaar waren dit 32% van de werknemers. Het aantal is verdubbeld.

Vooral de oudere werknemers maken zich zorgen, de groep van 50 tot 60 jarige werknemers. Van de werknemers tot en met 20 jaar is 17% onzeker over het behouden van hun baan. Bij de jongeren tot en met 20 jaar gaat het vaak over een bijbaan.

De reden dat mensen onzeker zijn is omdat er door de economische crisis als veel mensen zijn ontslagen. Veel bedrijven hebben moeite om zich staande te houden in deze zware economische tijd. Het is te hopen dat de economie snel weer aantrekt en de onzekerheid verminderd.

Als u dan toch ontslagen wordt in deze tijd kunt u terecht bij een specialist in ontslagzaken, om te kijken in hoeverre uw ontslag gegrond is en wat uw rechten zijn. Deze specialisten kunnen u vaak een helder advies geven over uw ontslag.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie
  • Op tag