Meer vrees voor het verliezen van baan Werkeloosheid en vacatures

Drop us a line...

Verstuur bericht

12.000 werklozen in de bouw

In de bouwsector blijven er maar ontslagen plaatsvinden en dit terwijl de overheid nog ongeveer 1 miljard gereserveerd heeft voor bouwprojecten. Maar dit geld is nog steeds niet uitgegeven. Terwijl het verschil voor sommige bedrijven is om mensen te ontslaan of te houden.

Bouwend Nederland heeft hier onderzoek naar gedaan en het geld dat gereserveerd is, is bedoeld voor het opknappen of renoveren van infrastructuur, monumenten en scholen. Alleen het geld is nog niet uitgegeven, ondanks dat het geld al een duidelijke bestemming heeft waaraan het besteedt moet worden. Er is voor monumenten ongeveer 50 miljoen euro beschikbaar gesteld, voor scholen 250 miljoen, 300 miljoen voor infrastructuur en nog eens 400 miljoen voor duurzaamheid.

De verwachting van de brancheorganisatie is dat de bouwsector dit jaar met nog 10% krimpt. Dat de bouw sector krimpt heeft ook als directe gevolg dat de economische groei in Nederland met 0,5% afneemt. De overheden stellen deze uitgaven nu juist uit omdat de toekomst onzeker is, maar door deze uitgaven wordt er een boost gegeven aan de bouwsector. En wordt er voorkomen dat meer mensen hun baan verliezen. De bouw-sector heeft van alle sectoren de zwaarste tegenslagen gehad en er zijn al veel mensen in de bouw hun baan verloren.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie
  • Op tag