12.000 werklozen in de bouw Bestaat gratis parkeren op de luchthaven nog wel?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Werkeloosheid en vacatures

Ruim 8% van de beroepsbevolking zit zonder werk. Dit heeft het CBS recent bekend gemaakt. Toch zijn er ook bedrijven die maar geen geschikte werknemers kunnen vinden. Er zijn namelijk nog een hoop openstaande functies die maar niet ingevuld worden.  Daarnaast hebben werknemers ook steeds hogere eisen aan een baan en zijn mensen mondiger geworden wat niet altijd goed werkt op de werkvloer.

Op vacaturesites als Toptalentbanen.nl kunnen werkgevers gemakkelijk geschikte werknemers zoeken en werknemers ook werkgevers. Het werkt aan twee kanten. Zelfs in deze tijden van crisis zijn er nog een hoop ondernemers op zoek naar geschikte medewerkers. Natuurlijk zijn er wel wat minder openstaande vacatures. Op dit moment staan er in Nederland ongeveer 97.000 vacatures open. In 2010 waren dit er ongeveer 120.000. Toch zijn er ook bepaalde sectoren waar het aantal vacatures juist toeneemt. Denk dan bijvoorbeeld aan de sector openbaar bestuur. Toch is het totaal aan openstaande vacatures op dit moment het laagste in tien jaar.

De zorgsector heeft het het zwaarst te verduren. Hier is namelijk de meest sterke afname in te zien. Hier vielen in totaal 2000 vacatures af waardoor het totaal 13.000 is. Deze daling is voor het eerst in jaren het geval in de zorg. Een van de grootste oorzaken van de krimp zijn de bezuinigingen in diverse instellingen als ziekenhuizen en verpleeghuizen.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie
  • Op tag