BPM-vrij rijden met een buitenlands kenteken Waarom een webshop beginnen?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Mogelijkheden met een gouden handdruk

Bijna iedereen heeft weleens van een gouden handdruk gehoord, en weet wel wat het ongeveer inhoudt. Maar wat zijn nu precies de voordelen en regels bij dit fenomeen. In dit artikel leest u alles over de mogelijkheden met een gouden handdruk.

Een gouden handdruk is kort gedefinieerd een andere term voor een ontslagvergoeding. De gouden handdruk bestaat uit een opgebouwd percentage uit een aantal jaarsalarissen plus een compensatie om de onderlinge verhoudingen goed te houden. Dit laatste kan bijvoorbeeld zijn om beide geen imagoschade te lijden, of om de stap naar de rechter te vermijden.

Wanneer u een gouden handdruk ontvangt zijn er 4 mogelijkheden. U kunt natuurlijk het bedrag direct laten uitbetalen. In dit geval moet u wel een groot percentage afdragen aan de fiscus, dus is deze optie puur financieel minder aantrekkelijk.

De tweede mogelijkheid is het oprichten van stamrecht. Deze keuze wordt vooral gekozen wanneer iemand het bedrag gebruikt als startkapitaal van een nieuwe onderneming, omdat het stamrecht de meeste flexibiliteit met zich meebrengt.

De overige twee opties zijn het afsluiten van een verzekering of een bankspaarrekening. Bij de verzekering krijgt u het bedrag in periodes uitbetaald waar bij de bankspaarrekening het bedrag voor langere tijd vast staat.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie