De omzet van accountskantoren zal ook in 2012 krimpen Mogelijkheden met een gouden handdruk

Drop us a line...

Verstuur bericht

BPM-vrij rijden met een buitenlands kenteken

Als Nederlander in het buitenland weet je niet altijd hoe het zit, vaak is dit gissen en dien je goed te achterhalen hoe de wet-en regelgeving zit. Zo is het de vraag of je als Nederlander, woonachtig in het buitenland, belastingvrij met je buitenlandse auto mag werken. Dit is namelijk niet altijd het geval. De regels zijn dan ook erg ingewikkeld en je moet ze maar net kunnen achterhalen.

Een inwoner van Nederland mag alleen in een auto of op een motor rijden met een buitenlands kenteken als hier belasting voor is betaald. Hier dient namelijk BPM voor te worden betaald. Indien je dit niet navolgt kun je een flinke boete riskeren en daarnaast ook nog een naheffingsaanslag. Voor auto’s met automatisch ritregistratiesysteem van bijvoorbeeld Cartracker.nl en een  dus erg gevaarlijk! Je krijgt wel eerst een informatieformulier uitgereikt, je kunt dan nog kiezen of je het voertuig alsnog laat registreren, een vrijstelling aanvraagt of het voertuig direct terug naar het buitenland brengt. Indien je dit formulier al eens hebt ingevuld krijg je een boete en naheffingsaanslag, dan wordt er namelijk vanuit gegaan dat je al bekend bent met de bpm-regelgeving.

Wil je meer weten over de regelgeving met betrekking tot het rijden van een buitenlandse auto? Neem dan eens een kijkje op deze pagina van de belastingdienst.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie