Afbeeldingen in een webshop Bezuiniging kinderopvang

Drop us a line...

Verstuur bericht

Reclame en representatie

Voor een ondernemer zijn reclamekosten volledig aftrekbaar. Echter vallen representatiekosten en relatiegeschenken hier niet onder. Deze kosten zijn slechts beperkt aftrekbaar en vallen in dezelfde categorie als studiereizen, drank, eten en seminars.

Relatiegeschenken zijn incidentele giften voor je bestaande relaties en niet om nieuwe klanten te vergaren. Relatiegeschenken hebben niet expliciet het doel om de omzet te verhogen maar het behouden van de relatie is hierbij het doel. Bij reclamekosten gaat het om een vaak grotere doelgroep en hierbij wil men graag de omzet verhogen, als het gaat om representatiekosten en relatiegeschenken gaat het om een kleinere doelgroep waar men de band mee wilt versterken.

Als je hoge reclamekosten maakt is het belangrijk dat je deze voor de belastingdienst kunt verklaren, vaak neemt de fiscus deze post namelijk onder de loep. Daarentegen is sponsoring volledig aftrekbaar, probeer dit ook vast te leggen, bijvoorbeeld een foto van een reclamebord langs het voetbalveld.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie