Reclame en representatie Boekhouding uitbesteden of zelf doen?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Bezuiniging kinderopvang

Een lid van de brancheorganisatie Kinderopvang heeft een oproep gedaan aan de politieke partijen om niet verder te gaan bezuinigen op kinderopvang. De afgelopen 2 jaar werd er ongeveer 700 miljoen bezuinigd op kinderopvang en daarom wordt er gevraagd om niet verder te bezuinigen en kinderen kans op een goede ontwikkeling te bieden.

Opvang

In Nederland gaan ruim 800 duizend kinderen naar een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of gastouders. De kinderopvang zorgt ervoor dat de ouders kunnen werken en de kinderen een veilige en vertrouwde omgeving te bieden. Uit onderzoek blijkt dat de kinderopvang veel meer is dan dat alleen de ouders kunnen werken, de kinderen worden hier goed ontwikkeld en krijgen meer zelfvertrouwen. De kinderen krijgen hier de kans om te leren, vrienden te maken en te spelen.

Kinderopvang bijslag

Gelukkig is er nog wel kinderopvangbijslag, om kinderopvang bijslag te krijgen moet het kindercentrum of gastouderbureau geregistreerd zijn in het Landelijk register. Ook de gastouder zelf moet hier geregistreerd zijn. Je krijgt de bijslag niet als je kind opgevangen wordt bij een peuterspeelzaal, familie of tussen schoolse opvang. Voor dagopvang en buitenschoolse opvang krijgt u de kinderopvangbijslag wel.

Om de beste kinderdagverblijf te vinden zijn er sites waar u terecht komt om goed te vergelijken wat u het beste vindt.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie