image De verschillende soorten gehoorbescherming  image Kerstpakketten voor het personeel

Drop us a line...

Verstuur bericht

Shortlease is enorm populair

Heb jij wel eens van shortlease gehoord maar weet jij niet goed wat dit inhoudt? Dan is het goed dat je dit artikel leest. Dit artikel gaat er namelijk voor zorgen dat jij straks precies weet wat shortlease in houdt. Echter is dit niet de enige variant van leasen die wij in dit artikel gaan behandelen. Er zijn namelijk nog veel meer varianten waar jij van gebruik zou kunnen maken. Echter gaan we het in onderstaande alinea eerst hebben over shortlease.

Mocht jij voor shortlease willen kiezen, dan kan dit zowel zakelijk als privé. Je hoeft dus geen ondernemer te zijn om gebruik te kunnen maken van shortlease. Mocht jouw auto bijvoorbeeld kapot zijn gegaan en wil jij voor een aantal maanden een auto leasen, dan kan dit dus met deze variant. Het grootste voordeel van shortlease is dat je niet aan een lang contract vastzit. Mocht jij bijvoorbeeld sinds kort ondernemer zijn en heb jij nog niet enorm veel zekerheid? Dan is dit misschien wel verstandiger. Mocht jouw bedrijf bijvoorbeeld failliet gaan of besluit jij om iets anders te doen, dan zit je dus niet met een lang contract. Dit is dus een belangrijk voordeel, echter biedt shortlease nog een ander voordeel. Zo is het bijvoorbeeld ook ideaal voor mensen die het leuk vinden om regelmatig in een andere auto te rijden. Met behulp van shortlease zou je bijvoorbeeld ieder half jaar in een andere auto kunnen rijden.

Operational lease

In bovenstaande alinea hebben we het vooral gehad over de voordelen van shortlease. Uiteraard biedt dit niet alleen maar voordelen, zo biedt deze variant van leasen namelijk ook een nadeel. Deze variant van leasen is een stuk duurder dan andere varianten, dit omdat je een kort contract afsluit. Wil jij minder geld kwijt zijn voor jouw leaseauto? Dan is het misschien wel slimmer om voor operational lease te kiezen. Wanneer je kiest voor operational lease, dan kies je voor een variant voor de lange termijn. Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een contract voor 60 maanden af te sluiten. Je zit dan wel lang aan de auto vast, echter drukt dit de prijs behoorlijk. Mocht jij veel zekerheid in jouw bedrijf hebben, dan is dit absoluut een mooie mogelijkheid. Een ander groot voordeel van deze variant is dat je een auto krijgt die gloednieuw uit de fabriek komt.

Financial lease

Operational lease is dus een prachtige mogelijkheid, echter is het enige nadeel dat de auto uiteindelijk niet van jou wordt. Wil jij een auto leasen die uiteindelijk helemaal voor jou is? Kies dan voor financial lease! Met deze variant betaal je als het ware de auto af, dit kan je vergelijken met koop op afbetaling. Bij deze variant zal je echter wel zelf je wegenbelasting, verzekering en onderhoud moeten betalen, dit is bij operational lease dan weer niet het geval. Kortom, iedere variant heeft zo zijn voor en nadelen, het is aan jou om uiteindelijk een goede keuze te maken.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie