image Kantoor schoonmaak uitbesteden? image 8 tips voor het huren van de perfecte kantoorruimte

Drop us a line...

Verstuur bericht

Stappenplan voor het verkopen van mijn huis

Op het moment dat je zelf nog nooit eerder een huis verkocht hebt dan zul je in het begin waarschijnlijk niet weten waar je moet beginnen. Met behulp van een eenvoudige checklist weet je exact wat er gedaan moet worden voor het verkopen van je huis. In dit artikel worden de belangrijkste stappen met je doorgenomen.

Maak je huis klaar voor verkoop

Wanneer je je huis wilt gaan verkopen wil iedereen natuurlijk dat zijn woning zoveel mogelijk opbrengt. Dan is het vaak ook raadzaam om aandacht en dus geld te besteden aan het verkoopklaar maken van je huis. Zo kan het schilderen of herstellen van een aantal onderdelen in de woning helpen. Dit hoeft niet bij onderdelen in de woning die erg smaakgevoelig zijn. Denk hierbij aan een keuken of badkamer. Niet iedereen heeft hierin dezelfde smaak dus veranderingen op deze plekken aanbrengen zullen niet heel veel toegevoegde waarde hebben.

Ga je de woning zelf verkopen?

De volgende stap is om na te denken of je de woning zelf gaat verkopen of dit gaat overlaten aan een makelaar. Bij het inschakelen van een makelaar kan er veel tijd worden gewonnen. Het verkopen van je huis neemt namelijk veel tijd in beslag. Wanneer je een makelaar gaat inschakelen kies dan ook echt voor een makelaar uit de regio. Deze makelaar kent de huizenmarkt in die regio op z’n duimpje. Woon je bijvoorbeeld in Goirle kies dan ook voor een makelaar uit Goirle.

Huis in de verkoop zetten

Als je inmiddels na samenspraak met je makelaar een realistische vraagprijs hebt gekozen kan het huis in de verkoop worden geplaatst. Op welke manier ga jij je huis dan verkopen? Maak je gebruik van een online platform als Funda of doe je dit in combinatie met wat offline promotie. Vervolgens zullen dan de potentiële kopers een bezichtiging willen inplannen.

Verkopen van het huis

Op het moment dat de koper eenmaal bekend is zal de makelaar een overeenkomst opstellen die beide partijen zullen gaan tekenen. Hierin staat onder ander vastgesteld wanneer het huis precies een andere eigenaar zal gaan krijgen.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie