HappyRainyDays.nl Online Relatiegeschenken kopen

Drop us a line...

Verstuur bericht

Teruglopende verkoop, hoe lossen we dit op?

Heeft u een eigen zaak maar lopen de verkopen terug? De oplossing is vrij eenvoudig, begin een webshop! Een webshop heeft tal van voordelen en is handig op te zetten.

Uw heeft een eigen fysieke winkel en merkt dat de verkopen in deze tijden van crisis terug lopen, consumenten houden hun hand op de knip en dat heeft gevolgen voor uw verkopen. Minder klanten, klanten die minder besteden en hun aankoop liever nog even uitstellen. Dit is natuurlijk funest voor u als ondernemer. Er zijn manieren om deze teruglopende verkoop een halt toe te roepen, een ervan is een webshop beginnen. Een webshop heeft tal van voordelen. Een webshop voegt een extra verkoopkanaal toe aan uw bedrijf, een webshop is niet gebonden aan een fysieke plaats zodat heel Nederland, of zelfs heel de wereld de mogelijkheid heeft producten en/of diensten bij u af te nemen!
Een tweede voordeel van een webshop is dat er veel producten in op genomen kunnen worden, vergroting van je assortiment dus! Wat je niet kwijt kan in een fysieke winkel kan wel aangeboden worden op internet, samenwerking met partners op een opslagplaats zijn hier wel van belang.
Door de bezoekers van uw webshop te analyseren kunt u deze verder optimaliseren en inrichten naar de wensen van uw klant, vele malen effectiever dan in een fysieke winkel. U weet waar de klant naar zoekt en u heeft dan de mogelijkheid uw klant te sturen.
Vaststaande winkeltijden. Deze zijn verleden tijd met een webshop, klanten kunnen 24 uur per dag op uw site terecht en kunnen dus ook in de avonduren (wanneer uw fysieke winkel mogelijk gesloten is) producten bestellen.
Een succesvolle webshop moet dus klantgericht zijn en vindbaar zijn binnen Google. Dit kunt u doen door met zoekwoorden te werken die veel verkeer opleveren en dus aanpasbaar zijn aan uw klant. Zo optimaliseert u de site en de vindbaarheid voor de klant! Het werven van nieuwe klanten gaat dus niet meer aan de hand van koude acquisitie, maar door de vindbaarheid binnen Google. Met een goede SEO, SEA en linkbuilding bent u vindbaar op het internet.
Het starten van een webshop heeft dus veel voordelen en kunnen uw verlaagde verkoop compenseren!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie