Voordelen inhuren outplacementbureau Wat te doen bij ontslag?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Tips als je ontslagen bent

Ontslagen worden is geen pretje, vooral als er geen andere baan in het verschiet ligt. Ontslagen worden staat in de top 10 van de meest ingrijpende gebeurtenissen die een mens kan meemaken. Hierom wat goed tips op een rijtje zodat je in deze situatie het beste kunt doen.

Volg de actualiteiten wat minder

Vaak zie je op het journaal en in kranten dat er weer ergens ontslagen zijn gevallen. Vooral als je zelf ontslagen bent is dit nieuws wat je erg kan aangrijpen.  Waarschijnlijk lijkt het dan dat er geen kansen meer zijn op de arbeidsmarkt, maar het tegendeel is waar, ze laten het alleen niet op het nieuws zien.

Zorg voor structuur

Ook al is het dagelijkse ritme van werken weg, probeer toch een eigen ritme te vinden in de dag. Sta op tijd op en eet op vast tijden. Plan ook meteen hoeveel uur je gaat besteden aan het zoeken van nieuw werk, dit zou snel kunnen versloffen. Het klinkt raar maar probeer ook leuke dingen te gaan doen,  je hebt nu immers meer tijd.

Wees niet te streng

Natuurlijk zul je jezelf afvragen wat je verkeerd hebt gedaan, maar vergeet niet dat dit erg veel energie kost en je jezelf hierdoor alleen maar verder in de put praat. Probeer te kijken naar de toekomst.

Neem tijd

Neem tijd om je ontslag te verwerken en na te denken over hoe je je toekomst ziet, over wat jij echt wil. Neem niet te snel de eerste, de beste baan aan. Ontslagen worden is immers ook een kans om uit het bestaande klimaat te komen.

Kijk positief

Schrijf elke dag voor het slapengaan 3 dingen op die jou die dag een goed gevoel gaven , hierdoor veranderd je kijk op dingen en neem je niet alle positieve dingen voor lief. Focus je dus op successen, resultaten en genietmomenten.

Ontplooi jezelf

Omdat je zoveel meer tijd hebt kun je het beste jezelf gaan ontplooien, niet alleen als persoon is dit goed maar ook kun je in je sollicitatie laten weten dat je niet stilgezeten hebt. Ga een cursus doen of netwerk.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie