Het outplacementbureau Tips als je ontslagen bent

Drop us a line...

Verstuur bericht

Voordelen inhuren outplacementbureau

Outplacement Werknemer en werkgever die in goede harmonie uit elkaar gaan is een van de grootste voordelen van outplacement. De verstoring tussen hen beide blijft minimaal, wat niet alleen menselijk prettig is maar ook financieel. Een harmonieus afscheid kan op verschillende manieren kostenbesparend zijn of op andere manieren voordeel opleveren. Een werkgever zal bijvoorbeeld iemand eerder ontslaan als deze weet dat er weinig problemen zullen ontstaan. Een werknemer aan de andere kant zal eerder geneigd zijn het werk netjes en in orde af te roken.

Ook juridisch gezien zijn er voordelen. Er bestaat minder gevaar dat de werknemer moeilijk gaat doen over gestelde voorwaarden. De juridische bescherming van de Nederlands werknemer is erg sterk en een werknemer zal minder geneigd zijn juridische stappen te ondernemen als hij uitzicht heeft op een nieuwe baan.

Ook het imago van het bedrijf kan intern en extern versterkt worden. Een ontslagen werknemer kan namelijk het imago van het bedrijf schaden en er  indirect voor zorgen dat het voor het bedrijf moeilijker wordt nieuwe mensen aan te trekken. De motivatie uit het personeel dat achterblijft kan dalen. Door een outplacementbureau in te schakelen krijgt een werknemer en zijn collega’s het gevoel dat de werkgever om hen geeft en hen niet zomaar aan de kant schuift.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie