image Vinden van het juiste bezorgpersoneel image Waarom kiezen voor ergonomische kantoormeubelen?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Tips auto leasen als particulier

Een auto leasen als particulier, u zult er waarschijnlijk wel eens van gehoord hebben. Maar wat betekent het precies. Eigenlijk is een auto leasen als particulier een manier van financieren. U koopt een auto en betaald deze in maanden af. Stel, u heeft een auto voor 10.000 euro gekocht. U kiest ervoor om deze auto voor 24 maanden te leasen. Dan betekent dit dat u per maand ongeveer 420 euro betaald om het bedrag van 10.000 terug te betalen. Maar vaak betaald u ook nog eens rente over dit bedrag, waardoor het bedrag per maand eerder rond de 500 euro zal liggen.

De voordelen van een auto leasen als particulier.

Er kunnen zeer veel voordelen zitten aan het leasen van een auto. Vooral als u het geld (nog) niet heeft om een nieuwe auto te kopen of je wil ook niet lenen voor een auto. Hieronder staan alle voordelen van een lease auto op een rijtje:

 • De leasemaatschappij regelt alles voor u
 • U bent volledig verzekerd door uw leasemaatschappij
 • U betaalt geen wegenbelasting
 • U heeft geen fiscale bijtelling( als het om een particuliere lease gaat)
 • Vervangend vervoer als u auto defect is
 • U heeft recht op hulpdiensten bij pech met de auto
 • U heeft geen kosten bij autoschade
 • U weet van te voren hoeveel u per maand kwijt bent voor de auto

Kies voor de leaseauto 25% bijtelling

Er kan ook gekozen worden voor de leaseauto 25% bijtelling. Je kunt dan een auto kiezen die binnen deze categorie valt. Wellicht heeft je werkgever verschillende auto’s en gaat de voorkeur uit naar een model dat binnen deze categorie valt. Het is dan belangrijk dat je gaat berekenen wat de kosten zijn die gemaakt worden. Je weet dan waar je rekening mee moet houden als je hem voor privégebruik in gaat zetten. Er zijn modellen genoeg waar je binnen deze categorie uit kunt kiezen, neem daarom de tijd zodat je een model kiest dat voldoet aan je wensen. Er kan altijd een proefrit gemaakt worden als je een nieuwe leaseauto uit gaat kiezen, dan merk je vanzelf welke auto het beste bij je past, diesel of benzine?

Omdat de laatste jaren steeds meer mensen een leaseauto rijden en de vraag steeds groter word is de keuze van leaseauto’s ook aan het groeien. Tegenwoordig is er al aardig wat variatie. Ook worden de auto’s steeds zuiniger en daardoor ook goedkoper qua belastingen.

Aan de hand van de co2 uitstoot word berekend wat de hoogte van uw bijtelling is. Dit zorgt voor een goed vooruitzicht van kosten. En staat u geen verrassingen te wachten. 

Het klinkt natuurlijk allemaal heel goed, maar neem niet zomaar de beslissing om een auto te gaan leasen. Denk hier goed over na. U gaat namelijk een lange leen periode aan. U zult per maand een vast bedrag moeten missen. Wat als u binnen twee jaar uw baan verliest? Wat gebeurt er dan met uw lease auto en kunt u het dan nog wel opbrengen om een auto te leasen? Dit zijn allemaal overwegingen die u uzelf moet afvragen. Alleen dan kunt u de juiste keuze maken. Staar u dus niet blind op de voordelen, maar probeer ook kritisch na te denken.

Gerelateerde berichten
 • Alles
 • Op auteur
 • Op categorie