image Tips auto leasen als particulier image Redenen om een leren laptoptas te kopen

Drop us a line...

Verstuur bericht

Waarom kiezen voor ergonomische kantoormeubelen?

ergonomische kantoormeubelen

Mensen brengen behoorlijk wat tijd van hun leven door op de werkplek. Daarom is het belangrijk dat een werkplek bijdraagt aan een goede gezondheid van de medewerkers. Dit gaat over meer dan alleen een fruitmand in de kantine. Een goede ventilatie en ergonomische kantoormeubelen zijn bijvoorbeeld belangrijke factoren in de lichamelijke gezondheid op kantoor.

Ziekteverzuim reduceren

Iedereen wordt ziek en daar heeft een werkgever ook mee te maken. Het is niet altijd even eenvoudig om te achterhalen waar het ziekteverzuim vandaan komt. Maar er zijn wel een aantal maatregelen te treffen om de kans op ziekte en daarmee dus ziekteverzuim zo klein mogelijk te maken. Ergonomisch meubilair ziet op het fysieke aspect van de medewerker, het mentale aspect mag niet overgeslagen worden. Ook door mentale overbelasting vallen medewerkers regelmatig uit.

Klachten reduceren

Ergonomisch meubilair betekent dat de kantoormeubels zich aanpassen aan het lichaam van de gebruikers in plaats van andersom. De stoel of het bureau is er voor de gebruiker zodat deze een betere houding aanneemt en de kans op pijn en klachten, of zelfs blessures afneemt. Een goede positie van het scherm, de juiste hoogte van een bureau of de hoek van een bureaustoel zorgen voor een betere houding.

Arbo

Overigens is het in de arbowet bepaalt dat werknemers veilig en gezond moeten kunnen werken. Ergonomische kantoormeubelen helpen om dit te realiseren. Ieder medewerker en gebruiker is anders en daarom is het niet mogelijk om een passend meubel voor iedereen aan te schaffen. Ergonomische meubels zijn daarom aan te passen aan de gebruiker, zaken zoals lengte en houding hebben namelijk invloed op wat de beste houding voor iemand is.

Voorkomen is beter dan genezen

Hoewel het nog niet iedereen bekend is met de gevolgen van een verkeerde houding is het verstandig om preventief op te treden. Door actief aan de slag te gaan met een goede en gezonde houding worden klachten en blessures voorkomen. Niet alleen meubels maar ook gebruiksvoorwerpen zoals een toetsenbord of een muis kunnen bijdragen aan een gezondere werkomgeving. Uiteindelijk is een actief beleid voor beiden partijen positief, de medewerker heeft een betere werkplek en de werkgever kampt met minder problemen rondom ziekteverzuim.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie