image Wat is de Wet langdurige zorg? image Een jaarrekening wat is dat?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Tips bij de verkoop van je boot

Je wilt het liefst dat je het snel gebeurt en zonder enige nazorg, je boot verkopen. Toch lukt dit niet altijd. U komt er niet uit over de prijs of vindt gewoon niet de juiste koper. In dit artikel helpen wij je bij de verkoop van je boot hoe je de verkoop het beste aan kan pakken.

Zorg dat je boot goed schoon en onderhouden is

Op het moment dat je de boot gaat verkopen zorg er dan voor dat je boot schoon en onderhouden is. Dit heeft een groot pluspunt namelijk; De prijs kan ervan flink omhooggaan. Dit kan wel even wat tijd kosten door bijvoorbeeld even een beetje verf op de boot te smeren, maar dit doet het dus veel beter voor de verkoopprijs. 

Zorg dat je boot een eerlijke prijs oplevert 

Je kan altijd natuurlijk de hoogste prijs willen, maar een koper is slim en vergelijkt je boot met andere op het internet dus wees dat zelf voor. Ga dus zelf op onderzoek uit of vraag een taxatie van de boot aan zodat je een eerlijke prijs van de boot kan vragen. Dit helpt niet alleen de koper, maar ook jij als verkoper want zo wordt je boot sneller verkocht. Namelijk als je je boot langer houdt omdat je hem niet verkocht krijgt ben je nog steeds verantwoordelijk voor o.a. de verzekering en etc. 

Maak genoeg foto’s van je boot

Misschien wel het allerbelangrijkste tijdens de verkoop is de foto’s die je maakt. De mensen die je boot willen gaan kopen zien als allereerste de foto’s die je hebt gemaakt, daarom is het superbelangrijk dat je goede foto’s maakt en genoeg. Op het moment dat je niet genoeg foto’s hebt dat je de helft van je boot niet hebt laten zien of het niet kan zien door de kwaliteit zal de koper niet eens een aanbod willen doen op je boot. Zorg er dus voor dat je genoeg foto’s en van goede kwaliteit maakt.

Ga je de boot zelf verkopen of laat je het doen?

Je kan je boot op verschillende manieren verkopen namelijk: door het helemaal zelf te verkopen, het uit te besteden aan een jachtmakelaar zoals  Jachtmakelaardij Kappers of uit te besteden aan een bedrijf dat boten verkoopt. Op het moment dat je het uitbesteed aan een jacht makelaar zal je er zelf amper tijd in kwijt zijn want dat wordt allemaal door hun gedaan. Kost jouw minder tijd en de boot wordt sneller verkocht.  Wilt u na de verkoop van uw oude boot een nieuwe boot aanschaffen? Dan hebben wij ook nog wat aandachtspunten bij het kopen van een nieuwe boot.

 

 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie