Een Gouden Handdruk Meldingsplicht bij gedwongen ontslag uitgebreider

Drop us a line...

Verstuur bericht

Tips voor je Curriculum Vitae

Je CV (Curriculum Vitae) is een van de belangrijkste reden voor een werkgever om iemand uit te nodigen voor een gesprek. Daarom is het ook zo belangrijk om je CV goed op orde te hebben.   Hier wat tips voor als je je CV gaat maken:

Wees realistisch, verzin geen dingen maar zorg er wel voor dat je jezelf verkoopt. Natuurlijk moet je geen dingen op je CV gaan zetten die je eigenlijk niet echt, of zelfs helemaal niet onder de knie hebt. Je mag wel je vorige functies of eventueel je kennis wat mooier maken dan het eigenlijk is. Maar lieg nooit, dit komt altijd uit en hier heb je alleen jezelf mee.

Curriculum Vitae Noem relevante punten. Sommige baantjes die je misschien had toen je 14 was zijn vaak niet meer relevant als je wat ouder bent. Laat deze weg of ga hier verder niet te veel op in. Houdt er hierbij vooral rekening mee dat de werkgever op zoek is naar iemand die bij de vacature past. Als je je CV in chronologische volgorde zet kun je het beste de laatste werkgever bovenaan zetten en je eerste werkgever onderaan. Je laatste werkgever is meestal toch het relevantste. Noem bij je vorige banen altijd een referentie. Zorg er hierbij dan ook voor dat je oude werkgever weet dat jij hem/haar als referentie op hebt gegeven.

Laat, als je je CV eenmaal opgesteld hebt, je CV lezen door iemand die je kent. Deze kan beoordelen of het CV ook omschrijft wie jij bent. Op lange termijn heb je hier meer aan dan dat je jezelf anders beschreven hebt dan je eigenlijk bent. Dit waren enkele tips, binnenkort zullen er meer volgen!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie