image Rijlessen van kwaliteit image Kies voor SharePoint trainingen

Drop us a line...

Verstuur bericht

Uw auto verzekeren

Wilt u uw auto verzekeren? Dan bent u waarschijnlijk al op zoek naar een geschikte verzekeraar. Tegenwoordig zijn er veel verzekeraars met veel verschillende autoverzekeringen. Doordat mensen steeds meer zoeken naar goedkope autoverzekeringen, bieden verzekeraars soms veel pakketten aan voor verschillende prijzen. Hierdoor kan het lastig zijn om een geschikte autoverzekering te vinden voor uw auto.

Uw auto verzekeren met de WA + verzekering.

Wanneer u een auto heeft aangeschaft en deze auto wilt verzekeren, moet u sowieso een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering hebben. De prijs hiervan varieert per verzekeraar, maar inhoudelijk is hij overal hetzelfde. De WA autoverzekering dekt alle schades die u een ander of ander voertuig met uw auto toebrengt. Hierbij kan het gaan om een simpele aanrijding op een rotonde of het aanrijden van een fietser. Echter, bent u niet verzekerd wanneer u bijvoorbeeld tegen een muurtje aanrijdt en hierbij schade toebrengt aan uw eigen voertuig. Wilt u uw auto verzekeren voor andere schade aan uw auto waarbij er geen derde betrokken is? Dan kunt u kiezen voor de WA + verzekering, ook wel de autoverzekering beperkt casco genoemd. De benaming voor deze verzekering verschilt nog wel eens per verzekeraar, maar ook de voorwaarden kunnen verschillen. Het is hierbij belangrijk om goed te letten op wat er allemaal wel en niet onder deze verzekering valt. Soms vallen onderdelen als een aanrijding met een dier of ruitschade niet onder de dekking. De standaard WA verzekering is natuurlijk wel inbegrepen in de WA + of beperkt casco verzekering. 

Uw auto verzekeren met de volledig casco of allrisk verzekering

Wanneer u een nieuwe auto heeft gekocht of uw auto veel geld waard is en u graag alles gedekt heeft, kunt u kiezen voor een volledig casco of allrisk verzekering. Hierin komen zowel de standaard WA verzekering als het beperkte casco samen en daarbovenop gaat u uw auto verzekeren tegen zelfgemaakte schade. Als u een keer een muurtje over het hoofd heeft gezien of op een andere manier schade toebrengt aan uw eigen voertuig, bent u daar via deze weg ook voor verzekerd. Ideaal voor nieuwe of dure auto’s. Deze verzekering is een stuk duurder dan de standaard WA of WA + verzekering. Het is daarom ook af te raden om deze verzekering te gebruiken wanneer uw auto ouder is dan 6 jaar, mits deze auto nog steeds significant veel geld waard is.

Het voordeel van de allrisk verzekering is dat alles aan uw auto verzekerd is. Of u nou de schuldige bent of een ander, of uw auto nou total loss is of niet, of het nou om een inbraak gaat of om een aanrijding met een hert. In alle gevallen bent u goed verzekerd.

Uw auto verzekeren op maat

Sommige verzekeraars bieden de service om uw auto te verzekeren op maat. Hierbij gaan zij wel uit van de standaard WA, WA+ of Allrisk verzekering, maar heeft u wel de mogelijkheid om hier bepaalde onderdelen van aan – of uit te zetten. Uiteraard is de WA verzekering wettelijk vastgelegd en kan daar niets aan worden veranderd. Echter bij de WA +  of Allrisk zijn er voldoende mogelijkheden om bepaalde onderdelen zelf te kiezen. Wilt u bijvoorbeeld uw ruiten niet verzekeren tegen schade, maar wel verzekerd zijn tegen een aanrijding met een dier? Dan kan dit voor u worden samengesteld. In sommige gevallen kan dit veel geld schelen, omdat u niet over hoeft te stappen op Allrisk. Echter heeft u op dat moment toch alles verzekerd wat u verzekerd wilt hebben. 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie