image Papieren bekers bedrukken voor marketing image In weer en wind werken met een hoogwerker

Drop us a line...

Verstuur bericht

Waarom zijn zonnepanelen zakelijk aantrekkelijk?

Duurzaam ondernemen wordt de laatste jaren steeds belangrijk. Veel bedrijven investeren dan ook in het verduurzamen van hun bedrijfspand of verduurzamen hun bedrijfsprocessen. Een interessante optie om als bedrijf een steentje bij te dragen aan een beter milieu is het investeren in zonnepanelen.

 

Zonnepanelen wekken zonne-energie, ofwel groene stroom op, waardoor je bedrijfspand deels of helemaal zelfvoorzienend wordt. Zo bespaar je op energiekosten én gebruik je alleen nog maar groene stroom. Op steeds meer daken woningen en bedrijfspanden in Nederland zie je tegenwoordig zonnepanelen. Benieuwd waarom dit voor bedrijven interessant is? In dit artikel lees je waarom zonnepanelen zakelijk aantrekkelijk zijn!

Wat zijn de voordelen van zakelijke zonnepanelen?

Met zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand is het mogelijk om zelf groene stroom op te wekken. Dit biedt ontzettend veel voordelen. Vanaf het moment dat de zonnepanelen geïnstalleerd zijn zal je energie winnen met de zon als onuitputtelijke energiebron. Als bedrijf investeer je met zonnepanelen in een beter milieu. Staat bij jou maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op het vaandel? Dan mogen zonnepanelen eigenlijk niet ontbreken op je bedrijfspand. Je wekt niet alleen groene stroom op, maar bent ook nog eens onafhankelijk. Zo ben je niet langer afhankelijk van energiemaatschappijen en de stijgende energieprijzen. Op het moment dat je als bedrijf teveel stroom opwekt, dan is het zelfs mogelijk om deze stroom te verkopen aan een energiemaatschappij. Lees meer over zakelijke zonnepanelen op Offerte.nl.

Hebben zonnepanelen voor zakelijk gebruik ook nadelen?

Het investeren in zonnepanelen op je bedrijfspand heeft ontzettend veel voordelen, maar we moeten daar natuurlijk ook enkele kanttekeningen bij plaatsen. Zo is bijvoorbeeld niet ieder dak geschikt voor de panelen. Schijnt er gedurende de dag te weinig zonlicht op je dak? Dan is het mogelijk niet rendabel om zonnepanelen te installeren. Ook kan het zijn dat je dak niet stevig genoeg is om het extra gewicht van zonnepanelen te ondersteunen. Kortom, is het dak van je bedrijfspand geschikt voor zonnepanelen? Dan is het zeker voordelig om in zonne-energie te investeren!

Profiteer van subsidies

Het investeren in zonnepanelen is in veel situaties een interessante en winstgevende investering, maar brengt wel vrij hoge opstartkosten met zich mee. Gelukkig zijn er diverse subsidies waar je als bedrijf van kunt profiteren, denk bijvoorbeeld aan de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) of Energie Investeringsaftrek (EIA).

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie
  • Op tag