image Waarom zijn zonnepanelen zakelijk aantrekkelijk? image Beter vindbaar worden op het internet

Drop us a line...

Verstuur bericht

In weer en wind werken met een hoogwerker

Werken met heftige weersomstandigheden kan lastig zijn, vooral voor professionals, die hun werk op een aardige hoogte verrichten. Om toch te zorgen dat alles veilig verloopt voor de mensen die werken met hoogwerkers, zijn er bepaalde regels. Hier vind je wat tips voor het werken met een hoogwerker in weer en wind. 

De invloed van wind

De hoogst toelaatbare windsnelheid voor het werken met hoogwerkers van Spapens verhuur ligt op 12,5 m/s, dit is een windsnelheid van 45 km/h. Dit staat ongeveer gelijk aan windkracht zes. Wanneer deze maximaal toelaatbare windkracht is aangetikt moet het werken met de hoogwerker meteen worden gestopt, dit kan ook tijdelijk zijn. 

Hoe meet je de windkracht?

Bij het meten van de windkracht is het belangrijk dat je niet de windkracht aan de grond meet, maar de windkracht op de werkhoogte waar gewerkt wordt. Het is niet nodig om altijd voor je begint met werken de windsnelheid op te meten. Wanneer je twijfelt over of de huidige windsnelheid goed is, is het verstandig om dit voor de zekerheid toch te controleren. Je hebt windmeters die erg betrouwbaar zijn, deze zijn goed om te gebruiken. Als de windkracht onder de grenswaarde ligt, kan er gewoon gewerkt worden. Indien de windkracht op de grenswaarden ligt, of wanneer er soms harde windhozen zijn, neem je het zekere voor het onzekere en stop je met werken op de hoogwerker

Harde regen

Regen kan gevaren met zich meebrengen bij het gebruik van hoogwerkers. Door de vochtigheid van de regen kan de ondergrond nat worden, met verzakkingsgevaar van de wielen of wegglijden als gevolg. Het maakt hierbij niet veel uit of het lang of kort heeft geregeld, het is bij regen altijd noodzakelijk om goed op te letten of de hoogwerker nog stabiel is. 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie