image Waarop letten bij het bouwen van een laadperron? image 5 redenen om als ondernemer een factuur te verkopen

Drop us a line...

Verstuur bericht

Wat doet een waterverzachter?

Je kent het waarschijnlijk wel, kalkaanslag op jouw badkamer kraan, of leidingen van de koffiemachine die na een tijd verstopt raken. De oorzaak van al deze fenomenen is hard water. Gelukkig kan je dit oplossen met een waterverzachter!

Hoe werkt een waterverzachter?

Velen begrijpen de term hard water niet zo goed, ze vragen zich af hoe water hard kan zijn. Hard water wil zeggen dat er veel kalk in het water aanwezig is. Waterverzachters, of soms ook wel waterontharders genoemd, zetten zoals de naam suggereert, hard water om in zacht water. Dit doen ze door middel van een ionenuitwisseling. In het filter van de waterontharder zit een hars verwerkt, waaraan kalk blijft kleven. Om dit filter proper te houden, wordt deze om de zoveel tijd gespoeld met zout. Zo kunnen de kalkdeeltjes worden losgeweekt van de hars. Nadien wordt het filter nogmaals gespoeld met zuiver water, om ervoor te zorgen dat het proces opnieuw kan beginnen. Zo wordt jouw hard water zacht!

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?

Wanneer je gewoon kraanwater gebruikt voor het koffiemachine, maar ook voor de wasmachine en dergelijke, zal kalk zich opstapelen in de leidingen van jouw toestellen. Je zult hier waarschijnlijk niet veel van merken, tot op het moment dat het eigenlijk te laat is. De leidingen raken verstopt en uiteindelijk is je machine niet meer bruikbaar. Op termijn kan je dus heel wat geld uitsparen dat je anders aan nieuwe toestellen zou betalen. Daarnaast biedt zacht water nog een tweede belangrijk voordeel. In de badkamer, waar je je doucht zal steeds een deel van het water verdampen. Dit zal neerslaan op de tegels aan de muur en op de douchekraan. Ook hier zul je na verloop van tijd kalkaanslag op terugzien. Door je water te laten verzachten, heb je dat probleem niet meer!

Waar kan je een waterontharder kopen?

Hoewel waterontharders vroeger niet vaak bij particulieren thuis werden geplaatst, is het nu de normaalste zaak van de wereld. Iedereen wordt zich bewust van de voordelen en wil er liefst zelf ook één laten plaatsen. Een waterverzachter kopen bij Soft Water Systems is makkelijk en voordelig! Op langere termijn zul je merken dat het de investering meer dan waard was!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie