image Webshop logistiek uitbesteden? 3 redenen om dit te doen! image Wat doet een waterverzachter?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Waarop letten bij het bouwen van een laadperron?

Laadperrons zijn een belangrijk onderdeel voor het logistieke onderdeel van je bedrijf. Bij het bouwen van een laadperron komt heel wat kijken. Denk bijvoorbeeld een efficiënte inrichting, maar ook veiligheid is ontzettend belangrijk. Weten waar je op moet letten bij het realiseren van een laadperron? Wij geven in dit artikel advies!

Aantal laadperrons

Het aantal benodigde laadperrons bepalen is afhankelijk van een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld de frequentie van laden en lossen. Maar ook de verwerking van goederen speelt hierbij een belangrijke rol. Maak een nauwkeurige inschatting van het aantal laadperrons dat voor de logistiek van jouw bedrijf nodig zijn. Denk ook goed na over de locatie. Je wilt natuurlijk dat de perrons voor laden en lossen gemakkelijk bereikbaar zijn voor vrachtwagens.

Docklevellers

Werken op een laadperron kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarom is het belangrijk om goed te letten op de veiligheid en waar nodig de veiligheid te verhogen. Vaak krijgt men bij laadperrons te maken met een hoogteverschil tussen het perron en de laadvloer. Om ongelukken te voorkomen is het inzetten van een dockleveller de ideale oplossing. Voor elk hoogteverschil is er wel een geschikte dockleveller te vinden. Hou altijd rekening met de maximale hellingsgraad van de dockleveller.

Dockshelters

Een andere manier om de veiligheid op het laadperron te verbeteren is het plaatsen van een dockshelter. Een dockshelter zorgt ervoor dat de opening tussen het laadperron en het laadvoertuig zo efficiënt mogelijk wordt afgedicht. Met als gevolg extra veiligheid tijdens het laden en lossen. Er zijn verschillende soorten dockshelters verkrijgbaar, waardoor er voor elk laadperron en voertuig wel de juiste oplossing te vinden is. Heb je als bedrijf een eigen wagenpark? Dan is een standaard dockshelter geschikt, maar als de vrachtwagens op het laadperron variëren dan kan je beter kiezen voor een dockshelter met flappen.

 

Ben je op zoek naar dockequipment voor het bouwen van een laadperron? Op Dockequipment.eu vind je een assortiment dat bestaat uit docklevellers, dockshelters, dockbumpers en andere laadperron benodigdheden.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie
  • Op tag