image 5 redenen om te kiezen voor American factoring image Waarop letten bij het bouwen van een laadperron?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Webshop logistiek uitbesteden? 3 redenen om dit te doen!

Ga ik mijn webshop logistiek uitbesteden of doe ik het zelf? Veel webshop eigenaren stellen zichzelf deze vraag. Wij snappen heel goed dat dit een ontzettend lastige beslissing kan zijn, maar in veel gevallen is het een voordelige keuze. Lees in onderstaand artikel 3 redenen om je webshop logistiek uit te besteden aan een logistiek dienstverlener!

Reden 1. Bespaar op kosten

Je webshop logistiek uitbesteden kan zorgen voor een flinke kostenbesparing. Zo is het een groot voordeel dat je geen opslagruimte meer nodig hebt. Daarnaast profiteer je van de betere afspraken van logistieke dienstverleners met vervoerders. Ook zijn je producten bij de meeste dienstverleners direct verzekerd, dat scheelt dan weer in verzekeringskosten. Om deze redenen kan het financieel voordelig zijn om de logistiek van je webshop uit te besteden.

Reden 2. Focus op kernactiviteiten

Veel webshop ondernemers verliezen langzaam maar zeker de focus op kernactiviteiten die nodig zijn om te blijven groeien. Dit komt vaak door de logistieke taken die ontzettend veel tijd in beslag nemen. Het inpakken van pakketjes, beheren van de voorraad en verwerken van retouren kost veel tijd. Door je webshop logistiek uit te besteden hou je meer tijd over voor kernactiviteiten, waardoor je de groei van je webshop kunt voortzetten. Wil jij als webshop eigenaar meer tijd over houden voor kernactiviteiten of om vrije tijd bij je gezin te besteden? Informeer eens naar de diensten van  5PLogistics voor onder andere webshops en groothandelaren.

Reden 3. Zorgeloos

Het uitbesteden van de logistieke taken rondom je webshop zorgt voor extra rust. De kans is groot dat je als webshopeigenaar continu zorgen hebt rondom de logistieke taken van je webshop. Vaak wordt voorraadbeheer, inpakken van pakketjes en regelen van de verzending als niet echt leuke werkzaamheden die er nou eenmaal bij horen als je een webshop hebt. Je webshop logistiek uitbesteden zorgt ervoor dat je geen zorgen meer hebt rondom deze taken. Ook bij ziekte of als je geniet van een welverdiende vakantie heb je geen zorgen om de logistiek.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie
  • Op tag