image Hoe kun je ongelukken op het laadperron voorkomen? image Webshop logistiek uitbesteden? 3 redenen om dit te doen!

Drop us a line...

Verstuur bericht

5 redenen om te kiezen voor American factoring

Het ondernemerschap biedt veel vrijheid, dat is in de eerste plaats ook de reden waarom veel mensen de overstap maken. Maar als ondernemer dien je ook veel rekening te houden met verschillende aspecten binnen je bedrijfsvoering. Denk bijvoorbeeld aan de marketing en branding van je bedrijf, personeel, administratie en financiën. 

Voor veel ondernemers kan de administratie en facturatie veel tijd in beslag nemen. Facturen worden verstuurd en vervolgens dien je de betalingstermijn(en) af te wachten. Er van uitgaande dat de facturen op tijd worden betaald. Dit is in de praktijk niet altijd het geval. Om een gezonde cashflow te behouden kan factoring een uitkomst bieden.

Het overgrote deel van factoringbedrijven biedt American factoring aan. Dat wil zeggen dat het bedrag, na goedkeuring van je aanvraag, binnen 24 uur op je rekening staat. Zo hoef je niet langer te wachten op de betalingstermijn van je debiteur. Het factoringbedrijf ontvangt na de betalingstermijn het factuurbedrag van de debiteur. 

American factoring biedt veel voordelen m.b.t. je bedrijfsvoering. Daarnaast is American factoring geen schuld die je op je neemt, maar een extra toevoeging waardoor je sneller beschikt over het geld waar je recht op hebt. Wat zijn de 5 voordelen van American factoring?

  1. Met stip op één: directe uitbetaling van je facturen.
   De eerder afgesproken betalingstermijn met je debiteur kun je loslaten. Deze termijn neemt het factoringbedrijf op zich en betaalt het factuurbedrag direct aan je uit. In de praktijk is dit vaak binnen 24 uur.

  2. American factoring is al mogelijk vanaf één factuur.
   Je hebt de keuze welke facturen je wel of niet wilt aanleveren bij het factoringbedrijf. Bij traditionele factoring staat er tegenover dat je je gehele facturatie uit handen geeft, maar dat is bij American factoring niet het geval. Deze vorm van factoring is flexibel en geeft je de keuze wat je uit handen wilt geven of in eigen beheer houdt.

  3. Debiteurenbeheer
   Een bijkomend voordeel is dat het debiteurenbeheer voor je uit handen wordt genomen. Zo ben je zelf niet langer onnodig tijd kwijt met het nabellen van debiteuren en de bijbehorende correspondentie. Indien de betalingstermijn van de factuur verloopt, zorgt het factoringbedrijf voor het debiteurenbeheer.

  4. Verzekerd tegen faillissementsrisico
   Door gebruik te maken van American factoring ben je verzekerd tegen het faillissementsrisico van je debiteur(en). Stel je debiteur gaat onverhoopt failliet en je maakt geen gebruik van factoring. Dan kan dit leiden tot een financiële strop voor je eigen onderneming. Zeker in de huidige omstandigheden wil je dit risico niet lopen. Gelukkig neemt het factoringbedrijf dit risico van je over, zodat je zelf meer rust krijgt en kunt focussen op andere zaken binnen je bedrijfsvoering.

  5. Geen minimale omzeteisen 
   Bij American factoring worden geen minimale omzeteisen van je verwacht. Veel factoringbedrijven die gebruik maken van deze vorm van factoring bieden hun klantenbestand veel service en kwaliteit. Als ondernemer zit je niet vast aan een abonnement, heb je zelf de keuze of je wel/geen facturen instuurt en worden er geen minimale omzeteisen van je verwacht. 

 

Gerelateerde berichten
 • Alles
 • Op auteur
 • Op categorie