Hoe wordt outplacement geregeld? Waarom een outplacementbureau inschakelen?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Wat is outplacement nu precies?

Outplacement In Nederland zijn de rechten van werknemers goed beschermd. Je kunt nooit zomaar je baan kwijtraken en als je wel ontslagen wordt, heb je onder veel omstandigheden recht op outplacement. Dit houdt in dat je huidige werkgever je actief gaat helpen bij het verwerken van je ontslag en het vinden van een nieuwe baan.

De psychische kanten van outplacement

Ontslagen worden kan traumatisch zijn. Je werkt al jaren voor dezelfde baas, je bent gewend aan je vaste contract en nu moet je opeens weer de arbeidsmarkt op en bedenken op wat voor functies je wilt solliciteren. Dit heeft vaak een heftige psychische impact en bij een outplacement wordt ook hier rekening mee gehouden. Je krijgt begeleiding en je leert wat je sterke punten zijn en in wat voor soort functie jij je goed voelt.

Voordelen van outplacement

Het is niet leuk om ontslagen te worden. Maar als de outplacement goed geregeld wordt kun je er zelfs op vooruit gaan! Je wordt immers niet zomaar aan je lot overgelaten. Tijdens het traject verken je de hele arbeidsmarkt en zo kan het zijn dat je in een compleet andere branche terecht komt, waar je veel beter functioneert dan bij je oude baan.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie