Weboptimalisatie

Drop us a line...

Verstuur bericht

Webdesign

U komt waarschijnlijk vaak het woord webdesign tegen als u een eigen website in bezit wilt hebben, maar wat is het nu precies, dat webdesign? Wat houdt het in en wat heb ik daar aan?

Webdesign is het vormgeven van websites, iedere website op het internet heeft een webdesign. Webdesign vertoont gelijkenissen met het  grafisch ontwerpen van traditioneel drukwerk. Verschil is dat een website niet tastbaar is en er veel meer mogelijkheden bestaan. De interactie verloopt namelijk via een website helemaal anders.

De officiële definitie van webdesign is de vormgeving en ontwikkeling van een website. Hieronder vallen niet alleen de grafische en technische ontwikkelingen maar ook de interactieve media zoals video, flash en audio. Vanwege technische aspecten van een website is een webdesigner dan vaak ook meteen programmeur, iemand die verstand heeft van de opbouw van een website.

Het belang van een goede website te laten maken door een webdesigner is niet alleen consistentie die de website moet hebben maar ook de gebruiksvriendelijkheid en de uitstraling. Een huisstijl dient duidelijk doorgevoerd te worden waardoor mede herkenbaarheid geslaagd wordt. Uw website dient natuurlijk het hoogst mogelijke rendement te behalen en hier kan een webdesigner u mee helpen.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie