Waarom je als een bedrijf notitieboekjes met je eigen logo moet hebben image De grootste energieleveranciers

Drop us a line...

Verstuur bericht

Bevoorschotting: nooit meer wachten op je geld

Toch wel een steeds groter wordend probleem voor MKB-ondernemers, zeker voor de starters, is het feit dat klanten lang niet altijd op binnen de afgesproken betaaltermijn hun facturen voldoen. Tijdige betaling is vandaag de dag eerder uitzondering dan regel. Ook niet na een brief en een aantal telefoontjes. Ondernemers komen vervolgens in een spagaat: aan de ene kant willen hun geld natuurlijk opeisen, aan de andere kant hechten ze aan de relatie met de klant en zijn ze bang door bijvoorbeeld het inschakelen van een incassobureau de klant voorgoed kwijt te raken. Bevoorschotting van facturen biedt ondernemers dé oplossing, want middels bevoorschotting kunnen ze al binnen een week over (een deel van) hun geld beschikken en komt en blijft de cashflow op gang. Het biedt startende ondernemers ook de mogelijkheid om te blijven investeren in hun bedrijf.

Factoring

Deze manier van werken wordt ook wel factoring genoemd en is zeker interessant voor bedrijven die nog moeten groeien. Het biedt ook uitkomst om een onderneming door een lastige periode te helpen. Bovendien zijn er ondernemers die gewoon niet heel lang op hun geld willen wachten en er al helemaal geen zorgen over willen hebben.

Percentage

De voorschotdiensten worden aangeboden door factoringmaatschappijen die een percentage van het factuurbedrag bevoorschotten. Ondernemers sturen de nota niet langer naar de klant, maar rechtstreeks naar de factoringmaatschappij. Die bepalen vervolgens op basis van de financiële cijfers van de ontvanger van de factuur de hoogte van het percentage van die factuur die ze gaan bevoorschotten. Dat bedrag staat vervolgens een aantal dagen later al op de rekening van de ondernemer. Deze werkwijze maakt het mogelijk om te blijven investeren in de onderneming en – belangrijk- ook de relatie met de klant blijft door deze werkwijze behouden.

De uitvoerende maatschappij vormt als het ware een soort van verlengstuk van de organisatie. De werkwijze is helder en maatwerk staat ook altijd voorop. Ondernemers weten door voor met deze maatschappijen in zee te gaan precies waar ze aan toe zijn, hoeven niet lang te wachten op geld en de klantenkring blijft in stand. Bevoorschotting zal daardoor ook, en dat is ook niet onbelangrijk, de nachtrust ten goede komen.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie