image Kunnen alle kantoortijgers zich concentreren? image Eigen bedrijf starten? 5 tips voor een goed logo ontwerp!

Drop us a line...

Verstuur bericht

Dit is waar je op moet letten als je een paardentrailer gaat kopen

Als je een paard hebt, is een trailer bijna onmisbaar. Wanneer je alleen maar thuis rijd, kun je eventueel zonder trailer, maar als je paard dan een keertje naar de dierenkliniek moet, heb je een probleem. Zeker wanneer je regelmatig op wedstrijd wilt gaan, of naar het bos wilt rijden, heb je een trailer nodig. In dit artikel geven wij een aantal tips over waar je op moet letten als je een trailer gaat kopen.

De auto

Voordat je ook maar gaat denken aan het kopen van een trailer, is het belangrijk dat je eerst even nakijkt hoeveel kilo jouw auto eigenlijk mag trekken. Ga je een eenpaards- of tweepaardstrailer kopen? Dat scheelt namelijk behoorlijk in gewicht en een trailer samen met één of twee paarden kunnen behoorlijk doorwegen. Het gewicht van een paardentrailer scheelt enorm per trailer, maar voor een eenpaardstrailer kun je gemakkelijk van zo’n 700 kilo uitgaan. Reken voor een tweepaardstrailer op zo’n 800-900 kilo. Hierbij moet je dan natuurlijk ook nog het gewicht van je paard bij optellen en ook dat verschilt weer enorm. Heb je een kleine pony, dan kan het heel goed zijn dat je pony zo’n 350 tot 400 kilo weegt. Heb je een grote fries of een belgisch trekpaard dan kun je soms wel van bijna 800 tot 1000 kilo uitgaan. Zorg ervoor dat je auto een paar honderd kilo meer mag trekken dan dat je berekend hebt. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Rijbewijs

Als je met een trailer wilt rijden, heb je vrijwel altijd een trailerrijbewijs nodig. Dit is het BE rijbewijs. Je kunt hiervoor een cursus van twee dagen volgen, waarna je aan het eind van die twee dagen een examen hebt en je je rijbewijs kunt halen. 

Kwaliteit

Wanneer je een trailer gaat kopen is het natuurlijk belangrijk dat je een trailer koopt die kwalitatief goed en veilig is. Koop daarom ten eerste een trailer die ook echt bedoeld zijn om paarden mee te vervoeren. Er zijn behoorlijk wat mensen die met andere vervoersmiddelen voor hun paarden rondrijden en dat is bij lange na niet altijd veilig. Ga ook voor een stevige trailer van een goede kwaliteit, zo kun je bijvoorbeeld goede aanhangers en trailers kopen bij J. van Laar Trading. 

Zadelkamer

Sommige trailers hebben een zadelkamer. Wanneer je op zoek gaat naar een trailer is het belangrijk dat je overweegt of je een zadelkamer in je trailer nodig hebt of niet. Over het algemeent zijn trailers met een zadelkamer wel wat duurder, maar het voordeel van dit soort trailers is dat je nooit meer je zadel en vieze, stinkende dekens achter in je auto hoeft te leggen. Zeker iets om over na te denken dus.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie