image Dit is waar je op moet letten als je een paardentrailer gaat kopen image Hoe kun je ongelukken op het laadperron voorkomen?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Eigen bedrijf starten? 5 tips voor een goed logo ontwerp!

Het creëren van een fraai logo ontwerp kan best lastig zijn! Het logo moet aansluiten bij hetgeen je bedrijf uit wil stralen. Hierop aansluitend, is het belangrijk dat het logo past bij je doelgroep. Een jongere doelgroep spreek je bijvoorbeeld aan met flitsende, vaak felle kleuren als rood en geel. Daar waar het gebruik van deze kleuren een zakelijke doelgroep af kan schrikken. Zij kiezen liever voor een bedrijf welke autoriteit uitstraalt, waarvan een kleur als blauw of zwart een voorbeeld is. 

 

Tip 1: laat de symbolen in je logo achterwege

Het gebruik van symbolen in een logo is vaak niet nodig. Laat ze achterwege en kies liever voor een uniek lettertype of bijvoorbeeld een opvallende kleur in je logo! Symbolen zorgen er vaak voor dat een logo generiek wordt. 

 

Tip 2: zorg voor een uniek logo

Juist een generiek logo wil je voorkomen! Het is belangrijk dat je logo direct opvalt bij potentiële klanten. Zorg dat je logo makkelijk te onderscheiden is van die van je concurrenten. 

 

Tip 3: schakel een vormgever in voor het logo ontwerp

Maak het jezelf makkelijker, door een vormgever in te schakelen voor het ontwikkelen van een logo ontwerp. Vraag de vormgever vooraf altijd naar zijn of haar portfolio. Kijk bijvoorbeeld eens naar het portfolio van Logo Snel. Het toont diens vaardigheden en kan je inspireren! 

 

Tip 4: zoek online naar inspiratie

Voordat je aan de slag gaat met de uitwerking van het logo ontwerp, kan het de moeite waard zijn om online naar inspiratie te zoeken. Welke stijl logo past goed bij je bedrijf en doelgroep? 

 

Tip 5: combineer logo ontwerp met een nieuwe huisstijl 

Het is belangrijk dat je nieuwe logo ontwerp aansluit bij de rest van je huisstijl. Dit kan een goede reden zijn om je volledige huisstijl te vernieuwen. Laat de huisstijl terugkeren op je website, op kanalen op sociale media, enzovoorts.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie
  • Op tag