image Inhuren van uitzendkrachten, een goed idee? image Handige zakelijke Instagram quick wins!

Drop us a line...

Verstuur bericht

Een goede ‘werklaptop’ kiezen, bekijk deze checklist!

Als er in de arbeidsvoorwaarden van je personeel is opgenomen dat ze een laptop krijgen van de zaak, wil je natuurlijk dat ze werken op een laptop die goed is. Maar wat is ‘goed’ eigenlijk? Dat is voor ieder bedrijf, zelfs voor iedere werknemer weer anders. Want iedere werknemer doet weer andere dingen met een laptop. Als je gaat zoeken naar een laptop voor je personeel, kun je wellicht wel wat hulp gebruiken. Dat beseffen wij ook. Daarom hebben we een checklistje voor je opgesteld, aan de hand daarvan kun jij een goede laptop kiezen.

 

Check 1: Bepaal je budget

Bepaal wat de laptop maximaal mag kosten. Dat zal je flink helpen in de zoektocht naar een nieuwe laptop. Sommige bedrijven hebben per type functie of afdeling een maximaal bedrag ingesteld. Overleg hiervoor met de inkoper.

 

Check 2: Waar wordt de laptop voor gebruikt?

Wat gaat je medewerker op de laptop doen? Zware programma’s gebruiken of alleen mailen en internetten? Aan de hand daarvan maak je een lijst met requirements en zoek je bijpassende specificaties.

 

Check 3: iOS of Windows?
Je wilt geen wirwar aan besturingssystemen binnen je bedrijf. Voorkom daarbij ook allerlei bestandstypen. Kies voor een duidelijke lijn. Of IOS van Apple of een Windowslaptop. Helaas zien we dat er bij veel bedrijven nog van beide besturingssystemen gebruikt wordt gemaakt, met alle gevolgen van dien.

 

Tip: Check ook de software die je gebruikt en waar dit compatable mee is!

 

Check 4: Het merk

Wanneer je voor iOS kiest, is het makkelijk. Dan heb je een Apple-apparaat nodig. Maar kies je voor Windows, dan is de keuze te over. Wij raden aan om te kiezen voor 1 merk. Dit in verband met patches en updates binnen je bedrijf. Je voorkomt een hoop problemen door voor 1 merk laptops te kiezen. Wat een goed merk is? HP is een ijzersterk merk en heeft met de HP Probook een fantastische werklaptop op de markt gebracht!

 

Check 5: Overleg en evalueer met je personeel

Overleg wat je personeel nodig heeft. En niet onbelangrijk: overleg of de laptop ook nog steeds naar wens is. Zo niet, stuur hier dan (tijdig) op. Zorg dat je personeel effectief blijft werken.

 

Als je deze checklist volgt, zal het kiezen van een laptop voor je personeel een stukje eenvoudiger worden. Met uiteraard als doel: zo effectief en efficiënt mogelijk werken en zakendoen!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie